Logo Zoeken
Boekrecensie

CommunicaZie. Misverstanden in één klap voorbij? - Nicole van Ladesteijn

20 januari 2021Guido Rijnja

We snakken naar momenten van verbinding, op alle mogelijke plekken en momenten. Hoe komt het dat dat soms ogenschijnlijk zomaar lukt en je dan intens met elkaar verbinden bent? Nicole van Ladesteijn heeft een bijzonder boekje gemaakt over de ‘magische momenten’ die op haar weg kwamen, en hoe die haar helpen vormen als professional en om te beginnen als mens.

CommunicaZie_boekrecensie.jpg

In een compacte vertelling neemt ze je mee langs die ervaringen en inzichten, waarbij ze put uit uiteenlopende praktijken en wetenschappen. Zoals de verwondering die de docent oogstte toen hij een leerling vroeg: ‘Wat levert het jou nou op als je een joint opsteekt?’ Of de journaliste die merkte dat het verschil maakt of je een vraag begint met ‘wat’ of met ‘hoe’. Echt contact maken met anderen haalt alles naar boven, lichamelijk en geestelijk, bedoeld en onbedoeld.  

Geen moment heb ik bij lezing gedacht: wat een zweverig boekje. Hoewel ik regelmatig even met mijn gedachten aan de haal ging en eerdere ontmoetingen en ervaringen in een ander daglicht zag. Stevige kost lichtvoetig bezorgd. Heilzaam en handig.   

Titel: CommunicaZie. Misverstanden in één klap voorbij?

Auteur: Nicole van Ladensteijn

Uitgever: Communicatiewijs

Jaar van uitgave: 2020

ISBN nummer: 97890830886          

Aantal pagina's: 95

Prijs: € 12,50

Aantal sterren: 4 sterrren