Logo Zoeken
Boekrecensie

GRIP Het geheim van slim werken - Rick Pastoor

10 augustus 2019Yvonne van Vliet

Vele boeken over productiviteit beschrijven een nieuwe ‘lifestyle’, of beter gezegd ‘workstyle’, die je moet aannemen. Dit boek werkt juist van klein naar groot, waardoor het makkelijk is om actie te ondernemen.

GRIP_boekrecensie.jpg

Je begint in deel 1 met oplossingen voor je agenda, takenlijst en e-mail die je meteen in je dagelijkse werk kunt toepassen waarmee je grip op je week krijgt. Vervolgens krijg je in deel 2 grip op je jaar door je te richten op je passie, missie, motivatie en doelen. En ook, deze stap mist vaak waardoor je uiteindelijk niet verder komt dan een mooi lijstje met doelen, hoe je deze doelen omzet in acties en ze gaat realiseren. Je hebt nu grip op je werk en je jaar, maar hoe houd je het structureel vol?


Deel 3 gaat over hoe je jezelf blijft ontwikkelen en verbeteren, zonder op te branden, en welke vaardigheden je verder helpen in het leven. GRIP biedt je toepasbare tips, tricks en tools die stap-voor-stap worden uitgelegd. En met stap-voor-stap bedoel ik daadwerkelijk stap-voor-stap. Pastoor reikt je geheel uitgewerkte stappenplannen en checklists aan waarmee je meteen aan de slag kunt. En niet alleen kunt, maar ook wilt. Halverwege het eerste hoofdstuk wil je namelijk het liefst het boek wegleggen om aan de slag te gaan. Het mooiste aan dit boek vind ik dat het praktisch, concreet en effectief is. Je kunt ieder onderdeel afzonderlijk en direct toepassen, uitproberen en vervolgens kiezen om alleen dat te doen wat voor jou werkt. Dit maakt het een boek dat iedere (communicatie)professional van junior tot senior helpt efficiënter en effectiever te werken. GRIP is een boek om nog vaak naar terug te grijpen.

Titel: GRIP Het geheim van slim werken
Auteur: Rick Pastoor
Uitgever: Uitgeverij NZ
Jaar: 2019
ISBN: 978 9082 881 202 
Aantal pagina’s: 287
Kosten: € 19,99 (Paperback) en € 9,99 (E-book)
Aantal sterren: 5 sterren