Logo Zoeken
Blog

Terugblik op Enter-the-firm in het Reinier de Graaf ziekenhuis

1 november 2017Eveline Waterreus

Samen met 80 Logeion-leden waren wij gisteren te gast bij Reinier de Graaf Groep in Delft. Tijdens deze inspirerende bijeenkomst hebben een aantal hoofdrolspelers alles verteld over de nieuwe strategische koers en hoe deze tot stand gekomen is. Afgelopen april presenteerde het ziekenhuis haar nieuwe strategische koers, waarbij storytelling gedurende het project, maar ook nu een grote rol speelt in hun communicatiestrategie. “Houd het klein en dichtbij” is het advies van Wendy Eelsing, manager communicatie a.i Reinier de Graaf ziekenhuis. In tweeënhalf uur tijd zijn we meegenomen in een inspirerend verhaal over de afgelopen periode in het ziekenhuis. Na de presentaties was er voldoende tijd voor een Q&A waarin alle vragen van de deelnemers beantwoord konden worden. Kortom we hebben voldoende tips en tricks meegekregen om aan de slag te kunnen.

Reinier de graaf ziekenhuis.jpg

Hoe anderen het hebben ervaren?
Mike Struik (Yacht - ad interim professional), nieuw lid van Logeion en tevens zijn eerste bijeenkomst: “Het was een leuk verhaal en niet alleen interessant voor communicatieprofessionals die in een ziekenhuis werken, maar leerzaam voor de hele beroepsgroep communicatie omdat de case en de ervaringen werden toegelicht vanuit verschillende lagen in de organisatie en dus ook perspectieven.” Hij was samen met zijn collega Birgit Oosterhuis, ook een nieuw lid. “De opluchting in de zaal was voelbaar toen Carina Hilders, directievoorzitter Reinier de Graaf ziekenhuis, zei dat communicatie van groot belang is en dat zij deze afdeling als eerste aan tafel wilde hebben bij de gesprekken voor het bepalen van een nieuwe strategie. Zij heeft hier echt het belang van communicatie gezien.”

Carla Icking (Gelre ziekenhuis): “Het verhaal was heel concreet en praktisch. Erg interessant om te horen hoe het ziekenhuis dit onderwerp heeft aangevlogen en hoe zij intern hebben laten ontstaan. Ik vind zelf communicatie heel belangrijk, wij dromen daarvan, om erbij te zitten vanaf het begin. Volgende week hebben we een afspraak met ons bestuur en deze bijeenkomst zorgt voor een goede bagage.”

Een geslaagde Enter-the-firm en wat een mooie locatie!