Logo Zoeken

Erasmus Universiteit nieuwe partner van Centrum Strategische Communicatie

19 april 2022De redactie

De Erasmus Universiteit sluit zich als nieuwe partner aan bij het Centrum Strategische Communicatie (CSC) van Logeion. Het CSC is het platform van Logeion dat de verbinding tussen communicatiewetenschap en communicatiepraktijk aanjaagt. De Erasmus Universiteit ondersteunt samen met ruim twintig partners van het CSC de Leerstoel Strategische Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het samenwerkingsverband maakt daarnaast wetenschappelijk onderzoek naar (strategische) communicatie vanuit het CSC mogelijk.

CSC-partner-Erasmus.jpg

"We zijn als Logeion heel verheugd dat ook de Erasmus Universiteit zich heeft aangesloten bij het CSC. Hoe meer universiteiten en hogescholen zich aansluiten, hoe sterker de verbinding tussen wetenschap en praktijk gaat worden. Actuele ontwikkelingen kunnen daardoor sneller en beter getoetst worden in de praktijk en fundamenteler geduid in de wetenschap. We hopen dan ook dat we binnenkort nog meer nieuwe partners kunnen verwelkomen", zegt Pierre Wimmers, interim-directeur van Logeion.

Erasmus Universiteit

Binnen de Erasmus Universiteit Rotterdam verzorgt de afdeling Media en Communicatie internationaal georiënteerd bachelor- en masteronderwijs, dat studenten een wetenschappelijke basis biedt voor een succesvolle carrière in communicatie, media, de cultuursector en de wetenschap. Ook verricht de universiteit vooruitstrevend wetenschappelijk onderzoek naar maatschappelijke ontwikkelingen in media en communicatie en hun uitwerkingen op onder meer het bedrijfsleven, de journalistiek, de creatieve industrie en het werk van communicatieprofessionals in het algemeen. Prof. dr. Marc Verboord, afdelingshoofd Media en Communicatie: “Samen met het CSC hopen we in ons onderwijs en onderzoek nog beter te kunnen afstemmen op de trends en ontwikkelingen in de praktijk, zodat onze studenten een positieve bijdrage kunnen blijven leveren aan het succes van professionals, organisaties en de maatschappij als geheel.”

Centrum Strategische Communicatie

Het CSC is het platform van Logeion dat de verbinding tussen communicatiewetenschap en communicatiepraktijk aanjaagt. Ruim twintig Partners van het CSC ondersteunen het CSC en de Leerstoel Strategische Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het samenwerkingsverband maakt daarnaast wetenschappelijk onderzoek naar (strategische) communicatie vanuit het CSC mogelijk. Als Partner van het CSC verkennen onderzoekers en docenten van universiteiten, hogescholen, particuliere onderwijsinstellingen en strategische communicatieprofessionals elkaars werkterrein. Ook delen ze kennis met elkaar en ontwikkelen samen relevante onderzoeksvragen. De verdieping en verrijking die deze ontmoetingen tussen wetenschap en praktijk opleveren, geven richting aan de verdere positionering en professionalisering van het vak communicatie. Door de activiteiten van het CSC wordt het (strategische) communicatievak naar een hoger niveau gebracht.

Op de website van het Centrum Strategische Communicatie vind je meer informatie over het CSC en kun je ook alle andere Partners van het CSC bekijken. Heb je interesse om het CSC en de Logeion-leerstoel te ondersteunen? Download de flyer voor meer informatie of neem contact op met partnerships@logeion.nl.