Logo Zoeken

Christian Burgers nieuwe bijzonder hoogleraar op Leerstoel Strategische Communicatie

6 februari 2019De redactie

Dr. Christian Burgers (1983) wordt per 1 maart 2019 benoemd tot bijzonder hoogleraar op de Leerstoel Strategische Communicatie op de afdeling Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Deze Leerstoel wordt sinds 2008 mogelijk gemaakt door Logeion en de Partners van het Centrum Strategische Communicatie (CSC) van Logeion. Christian Burgers volgt hiermee Noelle Aarts op, die de Logeion-leerstoel tussen 2008 en eind 2017 heeft bekleed.

Nieuwe hoogleraar 705x220.jpg

Christian Burgers gaat als bijzonder hoogleraar een brugfunctie vervullen tussen de communicatiewetenschap en -beroepspraktijk. De bijzondere Leerstoel Strategische Communicatie aan de UvA sluit aan bij het doel van Logeion om het communicatievak verder te professionaliseren. Voor de UvA is de Leerstoel een goede aanvulling op de reeds aanwezige onderwijs- en onderzoeksexpertise op het brede terrein van de communicatiewetenschap.

"Met de benoeming van Christian Burgers hebben we een nieuwe, enthousiaste hoogleraar geselecteerd die al op jonge leeftijd zijn sporen heeft verdiend in de communicatiewetenschap", aldus André Manning, directeur van Logeion. "Zijn kennis, interesse en onderzoeksgebieden sluiten heel goed aan bij onze wens om nadrukkelijk te kijken naar nieuwe, technologische ontwikkelingen en hun invloed op het communicatievak. Ik ben ervan overtuigd dat Logeion, de UvA en ons vak heel veel plezier aan elkaar gaan beleven."

Burgers voegt hieraan toe: "Vele ontwikkelingen in communicatietechnologie en de samenleving in het algemeen maken dit een fascinerende en uitdagende tijd om als communicatieprofessional actief te zijn. Ik kijk ernaar uit om als bijzonder hoogleraar op de Leerstoel onderzoek op te zetten naar deze ontwikkelingen en de resultaten te delen met de communicatiepraktijk. Ik ben vereerd door de benoeming en kijk uit naar de samenwerking met Logeion, de Partners van het CSC en mijn collega’s binnen de programmagroep Corporate Communication van de UvA."

Over Christian Burgers
Christian Burgers is momenteel universitair hoofddocent bij de afdeling Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Onderzoek van Burgers richt zich op strategisch communiceren via taal. Voor zijn onderzoek heeft hij individuele onderzoekbeurzen, zoals: VENI (2013) en VIDI (2017) verworven en gepubliceerd in belangrijke communicatiewetenschappelijke tijdschriften zoals 'Journal of Communication', 'Communication Theory' en 'Communication Research'. Daarnaast heeft hij ook ruime ervaring bij het vervullen van een brugfunctie tussen wetenschap en praktijk, bijvoorbeeld door het verwerven van onderzoekbeurzen met praktijkpartners binnen het NWO-programma 'Creatieve Industrie' en via publicaties in praktijkpublicaties, zoals: 'Tijdschrift voor Marketing', 'Tekst[blad]' en www.swocc.nl.

Over het Centrum Strategische Communicatie en de Leerstoel Strategische Communicatie
Het Centrum Strategische Communicatie van Logeion is een niet-fysiek platform dat de verbinding tussen communicatiewetenschap en -praktijk aanjaagt. De verdieping en verrijking die de ontmoetingen tussen wetenschap en praktijk opleveren, geven richting aan de verdere positionering en professionalisering van het vak communicatie. Het hart van CSC is de Leerstoel Strategische Communicatie, soms ook wel kortweg de Logeion-leerstoel genoemd. De Leerstoel wordt bekleed door een hoogleraar die zich inzet voor de ontwikkeling van het vakgebied strategische communicatie door onder andere het begeleiden van promovendi en het geven van onderwijs, maar ook tal van optredens bij (boek)presentaties, in adviesraden, bij congressen en andere bijeenkomsten. Deze Leerstoel wordt sinds 2008 mogelijk gemaakt door Logeion en de Partners van het Centrum Strategische Communicatie.