Logo Zoeken
Vakblad C Gratis voor leden

Niet doorslaan van greenwashing in greenhushing

29 april 2024Wim Datema

‘Onze supermarkt bezorgt duurzaam’: we zijn al jarenlang gewend aan dit soort claims. Ze klinken misschien zelfs vertrouwd en prettig in de oren. Dat is een bedrijf waar je je boodschappen wilt doen. Maar zo’n algemene claim mag niet meer. De regelgeving rond duurzaamheidsclaims is veel strikter geworden. En daar zijn goede redenen voor. Dit vraagt wel aandacht van communicatiemensen. Wij sturen immers vaak – samen met marketeers – de claims de wereld in. Paulien van der Geest, strategisch communicatieadviseur bij kenniscentrum voor duurzaam leven, Milieu Centraal geeft ons duiding en richting. 

Deze kennis is exclusief voor leden en abonnees op vakblad 'C'.

Meer over lid worden

Meer over abonnee worden

Ben je al lid of abonnee? Log in om exclusieve kennis te zien.