Logo Zoeken
Column Exclusief voor leden

Hoe vaak is vaak?

14 maart 2024Christian Burgers

We staan er zelden bij stil, maar in onze communicatie gebruiken we regelmatig woorden die een waarschijnlijkheid aangeven. In de zin die je zojuist gelezen hebt, staan er al twee: zelden en regelmatig. Sommige van deze woorden geven aan dat iets vaak voorkomt (bv. altijd, zeker, meestal), terwijl andere juist aangeven dat iets zelden voorkomt (bv. nooit, onmogelijk, onwaarschijnlijk). Als we deze woorden gebruiken in onze communicatie, denken we wellicht dat we duidelijk omschrijven wat we bedoelen. Recent wetenschappelijk onderzoek laat zien dat dat lang niet altijd het geval is.

Deze kennis is exclusief voor leden en abonnees op vakblad 'C'.

Meer over lid worden

Meer over abonnee worden

Ben je al lid of abonnee? Log in om exclusieve kennis te zien.