Logo Zoeken
Vakblad C Exclusief voor leden

Bewustwording als oplossing voor stereotypering

19 februari 2024Martijn van Dorp

Een geschikte illustratie is wellicht niet het eerste waar men aan denkt bij het schrijven van een krantenartikel. Toch moet de impact van beeld op de beeldvorming van mensen niet worden onderschat. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat vrouwelijke voetballers veel passiever worden afgebeeld dan hun mannelijke collega’s, die vaak actief in beeld worden gebracht. Waar komen deze verschillen in de voetbalverslaggeving vandaan en in hoeverre is er sprake van bredere ongelijkheid in de beeldvorming in andere topsporten?

Deze kennis is exclusief voor leden en abonnees op vakblad 'C'.

Meer over lid worden

Meer over abonnee worden

Ben je al lid of abonnee? Log in om exclusieve kennis te zien.