Logo Zoeken
Artikel Exclusief voor leden

Hoogste tijd om humor serieus te nemen

12 december 2023Marjon Kranenbarg

Veel organisaties monitoren de media nauwgezet: wordt er iets over ons geschreven, moeten we ergens op reageren, speelt er iets in de onderstroom? Naast de soms gevreesde onderzoeksjournalisten horen daar ook de sociale media bij en specifieke influencers per vakgebied. Maar lang niet iedereen monitort ook de humoristische websites en satirische televisieprogramma’s. En juist die kunnen een nog grotere impact hebben. Hoe ga je om met deze aandacht? Wat doe je als je het mikpunt bent van spot? Hoogleraar Christian Burgers deed samen met collega’s Mark Boukes, Britta Brugman en Ellen Droog jarenlang onderzoek naar de link tussen satire en communicatie.

Deze kennis is exclusief voor leden en abonnees op vakblad 'C'.

Meer over lid worden

Meer over abonnee worden

Ben je al lid of abonnee? Log in om exclusieve kennis te zien.