Logo Zoeken
Vakblad C Exclusief voor leden

Patiëntinformatie vaak onvoldoende duidelijk

16 november 2023Enid ReichrathNikki Geuzendam

Begrijpelijk communiceren lijkt een open deur, want iedereen vindt begrijpelijke teksten belangrijk. Maar ondertussen blijkt de informatie van veel organisaties voor velen toch te moeilijk. Nederland telt veel mensen met beperkte taalvaardigheden. Zij kunnen wel lezen en schrijven, maar hebben moeite met het begrijpen van informatie. Bij gezondheidszorginformatie gaat het om een op de vier volwassenen. Enid Reichrath en Nikki Geuzendam deden onderzoek naar begrijpelijke taak in patiëntenfolders. Voor C doen zij verslag van hun bevindingen.

Deze kennis is exclusief voor leden en abonnees op vakblad 'C'.

Meer over lid worden

Meer over abonnee worden

Ben je al lid of abonnee? Log in om exclusieve kennis te zien.