Logo Zoeken
Vakblad C Exclusief voor leden

Afstudeeronderzoek creëert bewustwording voor de mens achter de patiënt

16 november 2023Damian Peek

Diederik van Herwijnen (22) is afgelopen jaar afgestudeerd aan de Avans Hogeschool in Breda. Voor zijn afstudeeronderzoek ‘De implementatie van Samen Beslissen en patiëntparticipatie’ in het Maastricht UMC+ kreeg hij een 10 en won hiermee de Werkveldprijs 2023. De inspiratie voor zijn onderzoek vond hij in zijn eigen ervaringen. In zijn derde studiejaar werd hij ziek: “Een zwarte dag in mijn leven.” De behandeling ging van start in het MUMC+. Hij vertelt: “Medisch was alles perfect, maar ik wilde dat mijn arts wist dat er achter de patiënt, een mens zit.”

Deze kennis is exclusief voor leden en abonnees op vakblad 'C'.

Meer over lid worden

Meer over abonnee worden

Ben je al lid of abonnee? Log in om exclusieve kennis te zien.