Logo Zoeken
Boekrecensie

Recensie: Wat je verkoopt ben je zelf

1 november 2023Christel Berkhout

In 8 delen en 41 hoofdstukken lees ik hoe ik mijzelf en mijn bedrijf moet verkopen. Het boek is geschreven voor ondernemers en zzp’ers en biedt een opsomming van do’s, don’ts en adviezen. Het zijn er veel, vaak ondersteund met praktijkervaringen en voorbeelden. Ze bestrijken ook nog eens een heel breed terrein: van socializen op social media, schrijven van offertes tot opbouwen van een persoonlijke relatie met je klant.

Wat je verkoopt ben je zelf_950x635px.jpg

Ik krijg zeker de indruk dat de auteur weet waar hij over praat. Helaas raak ik zelf van een dergelijk boek overweldigd. Dat komt vooral door de gebiedende wijzen in de titels. Mijn hoofd gaat meteen aan: ‘doe ik dit nu wel, of doe ik dit nu niet?’, en ook ‘hoe doe ik dit eigenlijk?’. Een dergelijk boek kan ik niet van a tot z lezen. Het werkt wel als ik een specifieke vraag heb, de index doorloop en die betreffende twee of drie pagina’s erbij pak. Dit boek is een naslagwerk.

 

Zal ik de aangeboden kennis en expertise uit dit anderhalve centimeter dikke boek ook daadwerkelijk toepassen? En beklijft het geschrevene? Ik laat dat voor nu even in het midden. Verbetering van verkoop kan altijd, ieder moment. Het lezen van dit boek was in ieder geval even een opschudder.

 

Aantal sterren: 3

Lees meer en schaf het boek 'Wat je verkoopt ben je zelf' aan.

Deze boekrecensie is gepubliceerd in de laatste C: hét communicatiemagazine van Nederland. Leden van Logeion ontvangen het vakblad gratis op de mat, maar ook wanneer je niet aangesloten bent bij de beroepsorganisatie kun jij je abonneren op dit full colour blad vol vakkennis.

Lees meer over C