Logo Zoeken
Blog

Als je denkt dat het beter kan…

6 september 2023Nathalie Soeteman

Een nog betere afspiegeling zijn van het vak én Logeion, gezamenlijk, verder ontwikkelen tot een vereniging waar iedereen zich thuisvoelt. Nieuw bestuurslid Nathalie Soeteman is er klaar voor. Benieuwd naar de reden waarom zij zich kandidaat stelde en haar ideeën? Je leest het hier. 

Samenwerkene

“Als je denkt dat het beter kan, maak dan een plan en deel het met Nathalie Soeteman!”: dat was het mantra van collega’s bij een van de bedrijven waar ik heb gewerkt. Een beetje gekscherend, en met een knipoog, maar wat mij betreft touché. Want vernieuwing en continue verbetering vanuit verbinding, dat is de rode draad in mijn carrière en verdere leven, en waarvoor ik sta.

Betrekken, boeien en binden en aanstekelijk communiceren 

Vernieuwing en ontwikkeling van organisaties, teams en individuen laten mijn bloed sneller stromen. Mijn meer dan 20 jaar ervaring in het marketing-, communicatie- en verandervak deed ik op in uiteenlopende sectoren van het (internationale) bedrijfsleven, binnen de media- en bureauwereld, de semi-overheid en verschillende vrijwilligersorganisaties. Bij diverse werkgevers en klanten hielp ik groepen mensen om hun verander- en ontwikkelplan te ontwerpen en te realiseren. Om hun gezamenlijke missie invulling te geven en die tot leven te laten komen. Van het introduceren van nieuwe tools en werkwijzen en het lanceren van purposes en manifesten, tot het opzetten van community’s, nieuwe afdelingen, disciplines en teams. Een aantal van deze initiatieven en programma’s is beschreven in managementboeken. Ook mocht ik er gastcolleges en workshops over geven en erover vertellen op internationale podia. Steeds staat het betrekken, boeien en binden van mensen centraal. Vanuit de kracht van intrinsieke motivatie en enthousiasme samen resultaten boeken en daarover op authentieke en aanstekelijke wijze samen communiceren. 

Het samen nóg beter doen 

Wat is er mooier dan deze kennis en ervaring ook in te zetten voor het communicatievak? En wat is het dan ook goed om te merken dat verschillende vakgenoten me de afgelopen weken al wisten te vinden om te vertellen over hoe zij denken dat we Logeion nog meer dé vereniging van alle communicatieprofessionals in Nederland kunnen maken. Huidige collega’s, oud-collega’s, klanten en mensen die ik al heel lang niet of zelfs nooit eerder heb gesproken. Mensen met passie voor het vak, en een drive om het samen nóg beter te doen. 

Meer aandacht voor het bedrijfs- en bureauleven, zodat iedereen zich thuis voelt 

Dat het bij Logeion op punten beter kan, is ook mijn persoonlijke mening. En de reden dat ik me besloot kandidaat te stellen voor een plek in het bestuur. Want vanaf de zijlijn commentaar leveren is wel een beetje makkelijk, toch? En meestal leidt dat niet tot het gewenste effect. Waar we dan aan kunnen werken? Naar mijn idee kan onze mooie vereniging een nog betere afspiegeling zijn van ons totale vakgebied. Van alle mensen die daarin actief zijn. Naast aandacht voor de publieke sector wat meer bedrijfs- en bureauleven op de voorgrond dus. Helemaal in lijn met de opdracht die onze nieuwe voorzitter Jos Govaart zichzelf bij zijn aantreden meegaf: Logeion verder kunnen ontwikkelen tot een vereniging waar iedereen zich thuisvoelt. Hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen? Door nog meer te werken vanuit co-creatie. Door elkaar op te zoeken en naar elkaar te luisteren. Door samen te leren en samen te doen. Met veel enthousiasme en plezier zet ik me daarvoor in. Samen met jullie, de leden, andere vakgenoten en waar helpend de frisse ogen van buitenstaanders. 

Ik kijk ernaar uit om nog veel meer van jullie binnenkort te ontmoeten, te spreken en jullie gedachten te horen. Over de punten die voor jullie belangrijk zijn en die wat jullie betreft thuishoren in het verander- en ontwikkelplan voor Logeion. Op naar de vakvereniging waar iedereen zich thuisvoelt! Komen we elkaar niet tegen tijdens een bijeenkomst? Stuur me dan gerust een bericht. Je kunt mij vinden op LinkedIn

Samen komen we verder. Dus als je denkt dat het beter kan… Ik hoor graag van je!

Nathalie Soeteman

Nathalie Soeteman maakt samen met Annelies Houtzagers, Celine van de Haterd en Corine Hoppenbrouwers sinds begin juni 2023 onderdeel uit van het Logeion-bestuur. Het algemeen bestuur werkt samen met vele partijen om de missie van de beroepsvereniging te realiseren: het profileren en professionaliseren van het communicatievak en alle mensen die daarbinnen werkzaam zijn. Maar ook jij, een gewaardeerd vakgenoot, kunt samen aan de slag met Logeion! Zo kun je bijvoorbeeld een actieve rol aannemen, jezelf aansluiten bij een CommLab of lid worden van een vakgroep