Logo Zoeken
Logeion

Nieuwe voorzitter, directeur en verenigingsmanager van Logeion bekend

30 november 2022De redactie

Jos Govaart is verkozen tot nieuwe voorzitter van Logeion. De algemene ledenvergadering (ALV) stemde woensdag 30 november in met de voordracht van het algemeen bestuur. Govaart is oprichter en managing director van het communicatiebureau Coopr. Hij volgt Wieneke Buurman op, die na bijna zeven jaar de voorzittershamer overdraagt. Ook werd tijdens de ALV bekend gemaakt dat per 1 januari 2023 Meindert Jan Krijnsen start als directeur van Logeion en Yvonne van Vliet als verenigingsmanager.

Meindert Jan Krijnsen - Jos Govaart - Yvonne van Vliet 950x635.jpg

Voorzitter Jos Govaart

Doelgericht als hij is, geeft Govaart zichzelf meteen een opdracht mee: “Ik kijk er naar uit om samen met zoveel bevlogen professionals Logeion verder te ontwikkelen tot een vereniging waar iedereen zich thuis voelt. Of het nu gaat om de publieke sector of het bedrijfsleven enerzijds of om strategisch of ambachtelijk niveau anderzijds. Mijn netwerk zit naast de bureauwereld ook zeker in de wereld van de meer commerciële opdrachtgevers. Ik wil meer mensen uit die hoeken van ons mooie vak zich welkom laten voelen. Waarbij uiteraard ook zeer van belang is dat alle huidige leden van Logeion de vereniging blijven zien als de plek waar je je kennis kunt vergroten en in contact kunt komen met vakgenoten, en natuurlijk ook waar je zelf ook kunt bijdragen aan de ontwikkeling van het communicatievak." 

Jos Govaart begon zijn professionele carrière als zestienjarige ondernemer toen hij Internetbureau Netvlies (1997) oprichtte. In 2007 leerde hij het communicatievak bij Bijl PR, om vervolgens in 2009 Coopr samen met Jody Koehler op te richten. In 2018 werd hij bestuurslid van VEA en ging in 2021 mee in de fusieorganisatie VIA. Zijn bestuurslidmaatschap bij de VIA zal hij beëindigen.

Terugblik voormalig voorzitter Wieneke Buurman

Scheidend voorzitter Wieneke Buurman blikt terug op een mooie tijd bij Logeion: “Een constante groei van het aantal leden tot de bijna 4.500 die er nu zijn. Een nieuwe structuur met de invoering van Communities, CommLabs, en Commissies. Een bloeiend Centrum Strategische Communicatie. Doorontwikkelde beroepsniveauprofielen (BNP’s). Een geweldige programmering waar jaarlijks duizenden collega’s gebruik van maken. Zomaar een greep uit een terugblik op de afgelopen bijna zeven jaar als voorzitter van Logeion. Met ontzettend veel plezier heb ik mij samen met een enthousiast bestuur, de professionals van het bureau en heel veel actieve leden in die periode ingezet voor de verdere ontwikkeling van de vereniging en van het vak.”

Directeur Meindert Jan Krijnsen

Meindert Jan Krijnsen start per 1 januari 2023 als directeur van Logeion. Hij beschikt over ruime ervaring binnen de commerciële media in diverse managementfuncties. De afgelopen 34 jaar stond hij in dienst van o.a. een media-exploitant, reclamebureau, mediabureau en adverteerder, waaronder bij: Scope Business Media, Nationale Opera & Ballet, Achmea en JCDecaux. Van 2007 tot en met 2018 was hij Directeur van MWG, de branchevereniging voor professionals in de commerciële media. Krijnsen vertelt: “Ik ken Logeion vanuit mijn MWG-periode waar ik regelmatig collegiaal contact had met de toenmalige directeur (Clarisse van Haersma Buma). Daarbij kreeg ik al een hele positieve indruk van het platform die nu nog eens werd bevestigd. De vereniging ontwikkelt zich sterk en zet stappen naar het vereniging 3.0 model. Er liggen interessante uitdagingen qua groei, innovatie en focus op de sector. Daar hoop ik, samen met bestuur en bureau, een stimulerende en verbindende rol in te spelen.” Krijnsen neemt de directeursfunctie over van Pierre Wimmers (Communicatiemensen.nu) die sinds januari 2022 bij Logeion aan de slag is als interim-directeur.

Verenigingsmanager Yvonne van Vliet

Yvonne van Vliet is een bekend gezicht bij Logeion. Een kleine vijf jaar is zij als projectleider Communicatie bij de vereniging werkzaam. Per 1 januari 2023 maakt zij de stap naar verenigingsmanager bij Logeion. “Het leukste aspect van mijn werk bij Logeion is het samenwerken met enthousiaste leden die boordevol kennis en expertise zitten die ze willen delen”, zegt Van Vliet. Ze vervolgt: “In mijn nieuwe functie als verenigingsmanager kan ik dit naar hartenlust doen en nog meer leden betrekken bij Logeion. Leden geven de vereniging bestaansrecht en het communicatievak vorm. Ik kijk ernaar uit om samen met hen bestaande sterke onderdelen van de vereniging uit te bouwen en mooie nieuwe initiatieven te ontwikkelen, waaronder in de nieuwe vorm van een ledenraad.” Verenigingsmanager is een nieuwe functie bij Logeion, waar Willemiek Everts in het najaar van 2022 als interim-verenigingsmanager kwartier voor heeft gemaakt.