Logo Zoeken
Artikel

Groeien als communicatieprofessional in een snel veranderend vak

8 februari 2023Eveline Waterreus

Concrete doelen stellen doe je aan de hand van de GAP-analyse. Wanneer jij aan de slag wil met je professionele ontwikkeling, kan deze BNP-scan je helpen om doelen te stellen en te groeien als communicatieprofessional. De eerste maand van 2023 is inmiddels voorbij. Veel nieuwe voornemens zijn wellicht al gesneuveld maar hoe kun je voldoende aandacht blijven besteden aan jouw ontwikkeling en hoe houd je focus.

Website1_hr_visual_bnp_950x635.jpg

De beroepsniveauprofielen (BNP) tool heeft verschillende soorten scans die je kunt maken. Een van de scans is de GAP-analyse. Met deze scan maak je inzichtelijk waar je op dit moment staat in je professionele ontwikkeling. Het geeft tegelijkertijd ook inzicht in waar je naartoe zou willen groeien. Het verschil hiertussen noemen we de ‘gap’ Op deze manier krijg je inzicht in jouw kerntaken en ontwikkelcompetenties en zie je waar de ruimte voor groei ligt.

In een visueel overzichtelijk rapport zie je direct het resultaat. Op deze manier kun je concrete plannen maken om je te ontwikkelen als communicatieprofessional en het biedt een houvast in je ontwikkeling. We geven je tips mee om concrete doelen te benoemen, zodat jij dit jaar de groei maakt die je wil maken.

  1. Maak een GAP-analyse;
  2. Onderzoek wat je nodig hebt en wat je kunt doen om die groei te kunnen realiseren;
  3. Ga een ontwikkelgesprek aan met je leidinggevende;
  4. Bespreek de mogelijkheden die passen binnen je opleidingsbudget.

Naast een ontwikkelgesprek met je leidinggevende, is dit rapport ook handig om de groei die je hebt gemaakt te laten zien aan het einde van het jaar. Zinvol voor bijvoorbeeld een functionerings- of beoordelingsgesprek.

De BNP tool heeft ook andere scans. Lees bijvoorbeeld meer over de teamscan. Of ga direct naar de BNP-tool.

Nog meer kennis opdoen kan tijdens de workshop BNP- wat kun je ermee? (gratis voor leden). Er zijn hier en daar nog wat plaatsen vrij.

23 februari 2023: https://www.logeion.nl/bijeenkomsten/detail/1587/beroepsniveauprofielen-wat-kun-je-er-mee-esther-holster.

29 maart 2023: https://www.logeion.nl/bijeenkomsten/detail/1588/beroepsniveauprofielen-wat-kun-je-er-mee

Dit zijn online webinars: aangeraden wordt om vooraf een scan te maken.