Logo Zoeken
Workshop Exclusief voor leden Online

Beroepsniveauprofielen: wat kun je er mee?

woensdag 29 maart 2023 van 16:00 uur tot 17:30 uur
Website1_hr_visual_bnp_950x635.jpg

Ben je benieuwd waar je staat in je vak? Met de vernieuwde beroepsniveauprofielen-scan kun je zien waar je staat in je ontwikkeling. Je komt er ook achter welke ‘skills’ jij nodig hebt om een volgende stap te maken. Via de Beroepsniveauprofielen (BNP) kun je je positie bepalen, het is een ijkpunt van je vaardigheden! Het is een onafhankelijk middel om jezelf te toetsen. Esther Holster (Publiec) gaat tijdens deze workshop met de deelnemers aan de slag met de BNP. 

Let op: Deze bijeenkomst is exclusief voor leden en er zijn slechts een beperkt aan aantal plekken per sessie beschikbaar!

Wil je weten waar je staat in je vak? Ben je toe aan een volgende stap in je ontwikkeling? Of wil je weten welke ‘skills’ jij nodig hebt om een volgende stap te maken? Heb je behoefte om bij te blijven in de ontwikkelingen van ons vak en wil je weten of je voldoende bij bent? Via de Beroepsniveauprofielen (BNP) kun je je positie bepalen, het is een ijkpunt van je vaardigheden! Het is een onafhankelijk middel om jezelf te toetsen. Esther Holster (Publiec) gaat tijdens deze workshop met de deelnemers aan de slag met de BNP. 

Je kunt de BNP gebruiken als voorbereiding op je ontwikkelingsgesprek of als je een volgende stap in je carrière wilt maken. Geen dure assessments, maar gewoon digitaal de BNP invullen en je ontwikkeling makkelijk kunnen bijhouden. Je kunt de BNP-scan individueel invullen of met je team. Daarnaast biedt de tool ook de mogelijkheid tot 360 graden feedback en bevat de scan een GAP-analyse. Tijdens de workshop lichten we dat ook toe. Verschillende leden van Logeion hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om de BNP aan te passen aan de eisen van deze tijd, want ons vak blijft uiteraard in beweging. Inmiddels is de vernieuwde tool in gebruik en kun je nu een portfolio voor jezelf opbouwen.

Hoe zien de beroepsniveauprofielen eruit?
De beroepsniveauprofielen beschrijven het werkveld van de communicatieprofessional in een model met zes kerntaken en zes niveaus (BNP-model). Onder de zes kerntaken kun je alle werkzaamheden van een communicatieprofessional kwijt. Een hoger niveau betekent onder andere een toename in verantwoordelijkheid en zelfstandigheid én grotere en zwaardere communicatievraagstukken. Het model beschrijft voor elke kerntaak op elk niveau:

  • wat een communicatieprofessional doet (wat doe ik: proces);
  • hoe die dat doet (waaraan laat ik dat zien: gedrag);
  • wat het resultaat is (wat lever ik op: output & outcome). 

Naast de kerntaken die iemand op bepaalde niveaus uitvoert, bestaat een beroepsniveauprofiel nu ook uit algemene communicatie- en ontwikkelcompetenties, ongeacht de specialiteit, de kerntaken of het niveau waarop je functioneert. Deze unieke combinatie van competenties onderscheiden een communicatieprofessional van professionals uit andere vakgebieden. De competenties vormen als het ware een schil om het model.

Via de website: https://www.logeion.nl/beroepsniveauprofielen kun je alvast je eigen positie bepalen. Het is aan te raden om de scan in te vullen voor je deelneemt aan de workshop. Logeion-leden maken gratis en onbeperkt gebruik van de BNP-tool.

Over de sprekers

Esther-Holster-BNP-commissie

Esther Holster

Esther Holster is directeur bij Publiec. Esther is trainer, interim manager, adviseur, coach en facilitator. Als eigenaar van Publiec zorgt ze altijd voor een passende trainer of begeleider voor de verschillende vraagstukken. Ze wordt enthousiast als ze mee kan denken over visie en organisatieontwikkelingen waarbij omgevingsbewust werken haar uitgangspunt is.

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht:
Leden: € 19,50
Logeion Young Professionals: € 10,00

Deze bijeenkomst is exclusief voor leden.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van dit aanbod.