Logo Zoeken

Meedoen is net zo belangrijk als winnen

10 juni 2020André Manning

Helaas, dit jaar geen Olympische Spelen. En ook geen EK-voetbal, Tour de France of Wimbledon. Net zo min als het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Waarbij voor de Olympische Spelen geldt dat meedoen net zo belangrijk is als winnen, geldt dat voor de andere evenementen net wat minder. Daarbij is winst toch wel meer dan een bijzaak. Wanneer Ronald Koeman het Nederlandse legioen zou hebben verteld dat vooral meedoen zo leuk is, dan had hij hoon en spot over zichzelf afgeroepen. 

Andre Manning blog.jpg

En ook Tom Dumoulin of Steven Kruiswijk fietsen niet hun ribben uit hun lijf omdat het allemaal zo gezellig is om de Alpe d’Huez op te rijden. De sportzomer is tot stilstand gekomen. Gelukkig hebben we op dinsdag 16 juni nog wel de bekendmaking van de Verkiezingen Communicatieman/vrouw en CommunicatieTalent 2020. Na een zorgvuldig proces waarin de leden van de selectiecommissie en de jurycommisie uiteindelijk zeven finalisten hebben genomineerd. Waarbij voor het eerst gebruik is gemaakt van een wildcard en er vier finalisten zijn voor de Verkiezing van de Communicatieman/vrouw 2020. Via allerlei kanalen hebben de finalisten zich kunnen presenteren, zoals in deze podcasts, en inmiddels hebben duizenden vakgenoten een stem uitgebracht op één van hen.

Net als veel sportevenementen kan ook C-day dit jaar als fysiek evenement om begrijpelijke redenen niet doorgaan. Daarmee vervalt ook het traditionele podium voor de Verkiezingen. In plaats daarvan een virtueel podium, tijdens een live talkshow op dinsdag 16 juni. Met natuurlijk aandacht voor de winnaars. Maar belangrijker nog, de verdiende aandacht en een podium voor al die collega’s die de zich de afgelopen dagen, weken en maanden een slag in de rondte hebben gewerkt. Sinds ons vak aan het begin van de coronacrisis uitgeroepen is tot cruciaal beroep is meedoen dit jaar net zo belangrijk als winnen.