Logo Zoeken

Prikkels - zzp’er of in loondienst; we zijn er voor je

16 april 2019André Manning

Onze samenleving en onze economie zijn de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Traditionele loopbanen zoals die van mijn vader, die bijna veertig jaar dezelfde werkgever diende tot hij vervroegd met pensioen ging, komen steeds minder voor. Natuurlijk zijn er nog genoeg mensen die carrière maken bij een en dezelfde werkgever. Maar steeds vaker wordt deze gemaakt via verschillende werkgevers.

Andre Manning blog.jpg

Ook in ons communicatievak zie je steeds vaker mensen van de ene naar de andere organisatie “verhuizen” om op een volgende plek nieuwe kennis op te doen en opgebouwde ervaring en inzichten te delen in een nieuwe omgeving. Drie jaar bij een gemeente en daarna naar een ziekenhuis, een tijd bij een bureau en vervolgens naar het bedrijfsleven of bijvoorbeeld een paar jaar bij een waterschap om vervolgens bij een ministerie te gaan werken. Op die manier ontstaat een dynamische kruisbestuiving waar volgens naar mijn mening iedereen de vruchten van plukt; en natuurlijk ook onze vereniging.

De groep collega’s die dit als het ware tot “kunst” hebben verheven zijn de zelfstandige communicatieadviseurs, de interim-professionals. Zij kiezen er vaak zelf voor om niet al te lang op een plek te zitten. Hun loopbaan is afwisselend, spannend en kan soms ook onzeker zijn. Een behoorlijk aantal zelfstandige communicatieprofessionals is lid van Logeion. En voor hen zijn we de perfecte plek om kennis op te doen en te delen en natuurlijk om te netwerken. Daar is onze vereniging ook voor.

Speciaal voor deze zzp’ers hebben Logeion en het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) een paar jaar geleden de krachten gebundeld; om ze tijdens hun loopbaan te helpen een mooie carrière op te bouwen. De voordelen van deze samenwerking staan gewoon op onze website. Op deze pagina vind je een overzicht met handige links voor zzp’ers. De links bevatten algemene informatie en ook specifieke informatie over algemene voorwaarden en modelovereenkomsten voor zzp’ers. Doe er je voordeel mee!