Logo Zoeken

Prikkels - Luisteren naar je leden

6 februari 2018André Manning

Het jaar is nog maar net een maand oud en dan is het een mooi moment om te kunnen vertellen dat in de eerste weken van 2018 al meer dan tachtig communicatieprofessionals lid zijn geworden van Logeion.

Andre Manning blog.jpg

En daarom hebben we, geïnspireerd door de musical Soldaat van Oranje, de actie ‘wegens succes’ met twee weken verlengd. Onze ledenactie loopt nu tot en met Valentijnsdag. En als je naar de programmering voor de eerste helft van het jaar kijkt, is er voldoende reden om lid te worden van onze beroepsorganisatie die staat voor een leven lang leren. Een vereniging die luistert naar haar leden. Dat hebben we wel gemerkt toen we onze leden eind vorig jaar vroegen om een lijstje met jeukwoorden aan te leveren voor de nieuwjaarsbijeenkomst met Japke-d. Bouma. Deze doken vervolgens ook op in haar column een week later in het NRC.

 

We waren ook benieuwd naar welke onderwerpen jullie graag willen zien in de programmering van 2018. Dit hebben we gedaan middels een poll eind vorig jaar. We hebben hierop veel reacties ontvangen. Dus hebben we daar wat mee gedaan! Communicatie rondom verandermanagement en digitale communicatie scoorden heel hoog op het lijstje. Dan is toch geweldig om te zien dat deze twee onderwerpen de komende maanden in onze programmering terugkomen. Op donderdag 22 maart vindt de eerste sessie plaats over digitale communicatie, die deel uitmaakt van de ‘What’s going on in Digital sessies die we samen met Frankwatching organiseren. Op 12 april geeft Hans Vermaak een masterclass over verandermanagement en de impact daarvan op communicatie. Niet alleen leuk voor communicatieprofessionals, maar ook voor onze collega’s uit bijvoorbeeld de HR-sector.

 

We doen natuurlijk ons best om in te spelen op communicatiethema’s en onderwerpen die actueel zijn. Zo stond een paar weken geleden de bijeenkomst ‘Trending now: woordvoerder onder druk door social media?’ op de planning. Een stormachtig debat over de impact van sociale media op de relatie tussen woordvoerders en journalistiek. Alleen werkte het weer die dag niet mee en hebben we de bijeenkomst helaas moeten verplaatsen. Niet getreurd, want op dinsdag 3 april zitten we alsnog met elkaar in Nieuwspoort om over dit onderwerp van gedachten wisselen. Er zijn nog een paar plekken vrij dus voor degene die er toch ook graag bij willen zijn: meld je snel aan!


Deze maand heb ik nog een leuk uitje op de planning staan, want ik ga op 21 februari mee met de Tweedaagse studiereis naar Brussel. Nu hebben we onverwachts twee plekken vrij dus vind je het leuk en wil je deze unieke kans niet aan je voorbij laten gaan, dan kan je t/m morgenmiddag (8 februari) hiervoor aanmelden via info@logeion.nl (alleen voor leden). Tot slot, weten jullie al waar jullie zijn op de langste dag van het jaar? Ik wel, ik ben die dag in Nieuwegein op C-DAY18! Het programma is nog niet helemaal rond, maar noteer de datum alvast in jullie agenda. Het belooft een spectaculaire dag te worden met boeiend sprekers en natuurlijk vindt de uitreiking van de Communicatieman of vrouw van het Jaar en het CommunicatieTalent van het Jaar die dag plaats. Heb jij nou een collega die kans moet maken op een van deze titels? Draag hem of haar voor! Dit kan nog tot het eind van deze maand via www.communicatieverkiezingen.nl.