Logo Zoeken
Vakimpuls Gratis voor leden Online

De energietransitie in Nederland - CSC Webinar

dinsdag 8 november 2022 van 16:00 uur tot 17:00 uur
Windmolen 705x220.jpg

Dit webinar maakt deel uit van een reeks webinars van het Centrum Strategische Communicatie, de zogenaamde CSC Webinars.

De energietransitie is één van de grootste communicatie-uitdagingen van de komende decennia. In dit CSC-webinar worden de resultaten gedeeld van een onderzoeksproject dat zich specifiek richt op de energietransitie in Nederland.

Het project brengt visies van verschillende stakeholdergroepen (overheid, energiesector, burgers) op de energietransitie in kaart. De resultaten van dit project laten zien welke aspecten van de energietransitie door welke stakeholders saillant gemaakt worden, en welke aspecten onderbelicht blijven. Deze resultaten bieden vervolgens een aanzet tot optimalisering van communicatie over de energietransitie binnen deze groepen.

Onder leiding van Christian Burgers, hoogleraar Strategische Communicatie, is door Jeroen Jonkman (Universiteit van Amsterdam) het onderzoek uitgevoerd. Vanuit het Centrum Strategische Communicatie waren de Maatschap voor Communicatie, Communicatie Bureau Podium, Leene Communicatie, Shell, en TenneT betrokken.

Meer inspiratie rond klimaatcommunicatie?
Op 31 oktober de online workshop Schrijf je eigen klimaatnarratief, een bijdrage van het Logeion CommLab Klimaat aan de Nationale Klimaatweek. Werk je nog niet zo lang in de wereld van klimaatcommunicatie, kijk dan ook bij het Landelijk Communicatie Netwerk Klimaat met op 1 november een webinar dat je wegwijs maakt.

Over de sprekers

Celia Noordegraaf_vierkant.jpg

Celia Noordegraaf

Celia Noordegraaf was als bestuurslid van Logeion verantwoordelijk voor de portefeuille Wetenschap en Professionalisering. In het dagelijks leven is zij interim communicatiemanager. Samen met Logeion-hoogleraar Christian Burgers jaagt zij de verbinding tussen wetenschap en praktijk aan vanuit het Centrum voor Strategische Communicatie (CSC) en modereert hiervoor veel bijeenkomsten.
Christian-Burgers.png

Christian Burgers

Christian Burgers is sinds 1 maart 2019 bijzonder hoogleraar Strategische Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij bekleedt de zogenaamde Logeion-leerstoel. Daarnaast is hij hoogleraar Communication and Organisations aan dezelfde universiteit. Zijn onderzoek richt zich onder meer op overtuiging en betekenisgeving van maatschappelijke issues via communicatie en taal. Hij heeft verschillende onderzoeksbeurzen verworven, waaronder een Veni-beurs en een Vidi-beurs van NWO. Tijdens CSC-bijeenkomsten reflecteert hij vanuit zijn rol als hoogleraar Strategische Communicatie op de uitkomsten van de discussie.
Jeroen Jonkman def 220x220.jpg

Jeroen Jonkman

Dr. Jeroen Jonkman is universitair docent corporate communicatie aan de Universiteit van Amsterdam, Amsterdam School of Communication Research (ASCoR). Hij is geïnteresseerd in de rol van nieuws, sociale media en organisationele communicatie bij maatschappelijke issues en crises. Zijn proefschrift (2018) gaat over de inhoud, oorzaken en gevolgen van (negatief) nieuws over grote bedrijven. Daarna bestudeerde hij als postdoctoraal onderzoeker inhoud en invloed van economisch crisisnieuws. Zijn huidige onderzoek richt zich op de rol van framing en metaforen in communicatie over economische crises en de groene economie.

Prijzen

Niet-Leden
€ 10,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 0,00
Young Logeion: € 0,00
Niet-leden: € 10,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 31 oktober 2022. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.