Logo Zoeken
Masterclass Amersfoort

Richting geven aan maatschappelijke positionering

maandag 9 september 2024 van 14:00 uur tot 17:30 uur

Locatie

Atelier300c Amersfoort
Soesterweg 300c
3812 BH Amersfoort

Deelnemers

Benieuwd wie er al aangemeld zijn?

Bekijk alle deelnemers
positionering2.jpg

In de kern gaat positioneren over het claimen van jouw unieke plek. Ooit was dit voornamelijk een strijd om een permanente plek in het brein van de consument te veroveren. Of om het zorgvuldig vormgeven van je merkidentiteit. Maar de spelregels zijn veranderd. In een wereld die steeds complexer en onderling verbonden wordt, is het duidelijk dat organisaties niet in isolatie opereren, maar als onderdeel van de maatschappij.

In dat licht heeft de focus op positionering zich in de afgelopen decennia duidelijk verschoven. Het gaat niet langer alleen om zichtbaarheid ten behoeve van je producten en diensten; het gaat om betekenisvolle verbindingen aangaan en je relevantie binnen de maatschappij aantonen.

De uitdaging stopt hier echter niet. De samenleving van nu verlangt van organisaties dat ze verder gaan, dat ze opereren vanuit een nieuw narratief. Het is tijd voor organisaties om te tonen dat ze niet alleen economische entiteiten zijn, maar ook maatschappelijke vernieuwers op belangrijke thema's die onze toekomstige samenleving aangaan.

Want hoewel product- en identiteitspositionering nog steeds belangrijk zijn, is het nu cruciaal om je stem te laten horen over de transities die er echt toe doen, zowel voor je eigen organisatie als voor de samenleving als geheel. In andere woorden: het is tijd om je thought leadership meer uit te dragen.

Wat komt aan bod in deze sessie?

Mignon van Halderen en Brandon Martens (beiden Reputatiegroep) nemen je mee in hoe jij als communicatieprofessional een sterke maatschappelijke positionering ontwikkelt voor jouw organisatie.

  1. Hoe ontwikkel je een maatschappelijk relevante en richtinggevende positionering?
  2. Hoe ontwikkel je een krachtig verhaal, als fundament voor je positionering?
  3. Hoe betrek je je verschillende stakeholders bij jullie nieuwe positionering?
  4. Hoe zorg je dat dit verhaal de basis vormt voor veranderkracht binnen en buiten de organisatie, en het uitdragen van jullie thought leadership?

Mignon en Brandon kijken voortdurend naar de veranderende wereld van maatschappelijke positionering. Met hun visie, kennis en expertise laten ze zien welke stappen organisaties moeten zetten om een voortrekkersrol te vervullen. Verwacht een sessie met vernieuwende inzichten, creatieve inspiratie en concrete strategieën om de positionering van jouw organisatie toekomstbestendig te maken.

Bookcover   

Gratis voor alle deelnemers: Thought leadership als succesfactor in een veranderende samenleving

Programma
13.30-14.00 Inloop met koffie en thee
14.00-15.30 Workshop deel 1
15.30-16.00 Pauze
16.00-17.00 Workshop deel 2
17.00-17.30 Napraten met drankje

Over de sprekers

Brandon Martens.jpg

Brandon Martens

Brandon Martens is senior adviseur bij de Reputatiegroep. Hij ondersteunt adviseur ondersteunt hij opdrachtgevers bij het ontwikkelen van een sterke positionering. Altijd vanuit de gedachte om niet alleen maatschappelijk relevant te zijn, maar ook maatschappelijk richtinggevend. In zijn werkwijze combineert hij zijn achtergrond in identiteits- en merkontwikkeling met skills als concepting en vormgeving.
Mignon van Halderen_200x200.jpg

Mignon van Halderen

Mignon van Halderen is partner van de Reputatiegroep en ondersteunt organisaties bij hun maatschappelijk richtinggevende positionering. Hiervoor was zij 7 jaar lang lector Thought Leadership aan Fontys Hogescholen, waar ze thought leadership op de kaart zette. Dit combineerde ze met haar eigen adviespraktijk op het gebied van positionering. Zij promoveerde aan de Rotterdam School of Management en doceert nog steeds in verschillende executive programma’s, waaronder Nyenrode Business School, de Universiteit van Amsterdam en Avicenna.

Atelier300c Amersfoort

Soesterweg 300c
3812 BH AMERSFOORT
Bekijk op Google Maps

Bereikbaarheid
Atelier300c is gelegen op het terrein “de Wagenwerkplaats” vlak achter station Amersfoort Centraal. Klik hier voor een plattegrond van het terrein.

Openbaar vervoer
Atelier300c bevindt zich op 8 minuten lopen vanaf station Amersfoort Centraal, neem uitgang Noordzijde. Wanneer je naar buiten loopt, ga je meteen linksaf. Volg de weg (links zie je de Rijtuigenloods), aan het einde rechtsaf en daarna naar links. Loop rechtdoor tussen de gebouwen door. Aan je linkerhand bevindt zich, tegenover het Centraal Ketelhuis, Atelier300c.

Auto en parkeren
Op het terrein “de Wagenwerkplaats” zijn gratis parkeerplaatsen beschikbaar en er is een laadpaal voor elektrische auto’s.

Prijzen

Leden (inclusief boek)
€ 130,00
Niet-Leden (inclusief boek)
€ 260,00
Young Logeion (leden tot 30 jaar - inclusief boek)
€ 65,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon niet geldig.

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 25 augustus 2024. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.