Logo Zoeken
Vakimpuls Online

Zorgtransitie en de rol van communicatie

dinsdag 11 juni 2024 van 16:00 uur tot 17:00 uur
ouder zorg aandacht.jpg

Deze online vakimpuls is een initiatief van de Logeion Vakgroep Zorgcommunicatie

Goede zorg moet in de toekomst voor iedereen toegankelijk blijven. Zorgorganisatie Thebe zet daarom stappen om daar met haar diensten en werkwijzen beter op in te kunnen inspelen. In dit verandertraject spelen samenwerkingsverbanden met partners en slimmere zorgoplossingen een hoofdrol. Het doel is tweeledig: de kwaliteit van leven van cliënten verbeteren én het werkplezier van de zorgmedewerkers vergroten.

Het communicatie-team van Thebe is vanaf het begin nauw betrokken bij deze transitie naar toekomstbestendige zorg. Zelf, thuis & technologie zijn hierbij de kernwoorden. Thebe gaat daarbij samenwerkingsverbanden aan met partners en zorgorganisaties in de regio West- en Midden Brabant. Slimme zorgoplossingen zorgen er voor dat er per dag meer tijd is voor bestaande en nieuwe cliënten.

Kaat van der Weide, strategisch adviseur en senior communicatieadviseur, vertelt in deze online vakimpuls hoe Thebe communicatie in positie brengt. Daarnaast deelt ze het communicatieplan en het stappenplan onder het motto: niet zelf het wiel uitvinden maar kennis delen. Onder begeleiding van Nathalie Koopman, voorzitter vakgroep Zorgcommunicatie, is er ruimte voor jouw vragen. 

Je sluit deze middag af met inspiratie en leerzame tips voor jouw rol als communicatieprofessional van een zorgorganisatie in transitie.

Over de sprekers

Kaat van der Weide.jpg

Kaat van der Weide

Kaat van der Weide is strategisch adviseur en senior communicatieadviseur bij Thebe. Thebe levert wijkverpleging, specialistische zorg, thuisbegeleiding en dagbesteding in 19 gemeenten in West- en Midden-Brabant. Daarnaast biedt Thebe zorg in 25 woonzorgcentra in de regio.
131126-144936-Fotosessie Nathalie voor website-_MG_2802 V1.jpg

Nathalie Koopman

Nathalie Koopman is al 15 jaar zelfstandig communicatieadviseur en doet vooral opdrachten in de zorg. Van ziekenhuizen tot verpleeghuizen, van ministerie tot zorgverzekeraars. Op dit moment is ze senior communicatieadviseur bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd. Ze is ook voorzitter van de vakgroep Zorgcommunicatie van Logeion.

Prijzen

Niet-Leden
€ 10,00

Deze online vakimpuls is gratis voor leden Logeion en Young Logeion.

Kostenoverzicht
:
Leden: gratis
Young Logeion (leden tot 30 jaar): gratis
Niet-leden: € 10,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 27 mei 2024. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.