Logo Zoeken
Masterclass Amersfoort

Crisiscommunicatie voor communicatieprofessionals

woensdag 24 april 2024 van 13:30 uur tot 18:00 uur

Locatie

Atelier300c Amersfoort
Soesterweg 300c
3812 BH Amersfoort

Deelnemers

Benieuwd wie er al aangemeld zijn?

Bekijk alle deelnemers
Crisisbijeenkomst

Crisiscommunicatie spannend en ingewikkeld? Nee hoor, doe maar gewoon!

Ontdek in deze masterclass hoe crisiscommunicatie werkt. Hoe je bewezen communicatiemethodieken effectief kan toepassen binnen je eigen organisatie tijdens een crisis. 

De titel van het onlangs verschenen boek van Roy Johannink en Dianne Deurloo verraadt het al een beetje: blijf gewoon doen in buitengewone omstandigheden. De communicatie tijdens een crisissituatie mag niet te veel afwijken van de communicatie tijdens gewone omstandigheden. Ook bij crisiscommunicatie is het belangrijk na te denken over de behoefte van doelgroepen, de doelen die je daarbij wilt en soms moet bereiken, zodat je kunt bepalen hoe je deze doelen kunt bereiken en welke communicatiemiddelen je daarvoor inzet. 

Kortom, crisiscommunicatie is niet echt heel anders. Wat het wel anders maakt, daar kijken wij met elkaar naar in deze masterclass.

Een belangrijke succesfactor is het maken van een goede analyse van de risicovolle situatie(s) tijdens de crisis. Wat is er aan de hand? En wie moet er dan wat doen, en wie informeer je daarover?

Tijdens deze middag ga je samen met Roy Johannink (mede-oprichter Crisiscommunicatieacademie) met je eigen case aan de slag. We gaan de kennis direct in de praktijk brengen. Je krijgt handvatten om je voor te bereiden op een crisis en om tijdens een crisis de juiste communicatieaanpak te kunnen bepalen.

Deze masterclass (maximaal 24 deelnemers) is voor elke communicatieprofessional die concreet aan de slag wil (of moet) met crisiscommunicatie.

Gratis voor alle deelnemers

Crisiscommunicatie

De symmetrie van crisiscommunicatie van Roy Johannink & Dianne Deurloo. Alle deelnemers ontvangen het boek na afloop van de masterclass.

Programma
13.30-14.00 Inloop met koffie en thee
14.00-15.30 Masterclass deel 1
15.30-16.00 Pauze
16.00-17.30 Masterclass deel 2
17.30-18.00 Napraten met drankje

Over de sprekers

Roy_Johannink_MG_1023.jpg

Roy Johannink

Roy Johannink is zelfstandig adviseur crisiscommunicatie en tevens aangesloten bij De Crisisexperts 24/7. Hij is expert op het vlak van crisismanagement en crisiscommunicatie. Roy is tevens lid van de vakgroep crisiscommunicatie en issuemanagement van Logeion. Roy houdt zich iedere dag bezig met crisiscommunicatie. Begin met hem over een incident of een crisis en zijn ogen beginnen te twinkelen. Hij adviseert het liefst tijdens crisissituaties, daar mag je hem altijd voor wakker bellen. Als zelfstandig professional levert hij graag zijn bijdrage aan het versterken van het crisismanagement van een organisatie. Samen met Dianne Deurloo schreef hij het boek 'De symmetrie van crisiscommunicatie - Gewoon doen in buitengewone omstandigheden' (2023).

Atelier300c Amersfoort

Soesterweg 300c
3812 BH AMERSFOORT
Bekijk op Google Maps

Bereikbaarheid
Atelier300c is gelegen op het terrein “de Wagenwerkplaats” vlak achter station Amersfoort Centraal. Klik hier voor een plattegrond van het terrein.

Openbaar vervoer
Atelier300c bevindt zich op 8 minuten lopen vanaf station Amersfoort Centraal, neem uitgang Noordzijde. Wanneer je naar buiten loopt, ga je meteen linksaf. Volg de weg (links zie je de Rijtuigenloods), aan het einde rechtsaf en daarna naar links. Loop rechtdoor tussen de gebouwen door. Aan je linkerhand bevindt zich, tegenover het Centraal Ketelhuis, Atelier300c.

Auto en parkeren
Op het terrein “de Wagenwerkplaats” zijn gratis parkeerplaatsen beschikbaar en er is een laadpaal voor elektrische auto’s.

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-waardebon niet geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: 130,00 
Young Logeion: € 65,00
Niet-leden: € 260,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 9 april 2024.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.