Logo Zoeken
Seminar Driebergen-Rijsenburg

Seminar: Organisatie- en cultuurverandering als communicatieopgave

donderdag 16 maart 2023 van 10:00 uur tot 16:30 uur

Locatie

Landgoed de Horst
De Horst 1
3971 KR Driebergen-Rijsenburg
shutterstock_788076238 web .jpg

Dit seminar is inmiddels helemaal volgeboekt!

De beste manier om verandering duurzaam te laten zijn is met een cultuur- en gedragsverandering. Dat begint met de mensen in de organisatie en het samen creëren van een dynamische en wendbare omgeving. De communicatieprofessional heeft hierin een verbindende en richtinggevende rol. Een rol die in feite nooit eindigt, want een verandering (en ook een organisatie) is nooit af.

Op deze dag kijken we met diverse experts van binnen én buiten het communicatievak onder leiding van dagvoorzitter Hans Etman naar richting geven aan het subtiele proces van gedragsverandering en de communicatie rond veranderingen.   

Aan de orde komen bekende onderwerpen als analyse, strategie, draagvlak, betrekken en weerstand, aangevuld met onder meer de rol van communicatie bij agile veranderen en het belang van aandacht voor taal. Het accent ligt de hele dag op de praktijk, waarbij bijvoorbeeld ook de case rond de integratie van Vodafone en Ziggo aan bod komt. Naast ook een verrassende bijdrage ‘All that Jazz’ door musicoloog en veranderaar Rik Spann.

We ontmoeten je graag op donderdag 16 maart in het Maitland Theater in Driebergen.

--------------

Programma

Vanaf 09.00 uur: Inloop en registratie

10.00 uur: Blok 1 met bijdragen van Huib Koeleman, Gert Slob & Sherry Rafiq

12:30 uur: Lunch

13.30 uur: Blok 2 met bijdragen van Thijs Leenman & Monica Wigman

15.00 uur: Middagbreak

15:30 uur: Blok 3 met Rik Spann

16.15 uur: Tot slot met Hans Etman

16.30 uur: Netwerkborrel 

Over de sprekers

Gert Slob_vierkant.jpg

Gert Slob

Gert Slob is directeur bij de Behavior Change Group en werkzaam als docent bij onderwijsinstituut Behavior Change Academy. Gert houdt zich als ervaren gedrags- en organisatiepsycholoog bezig met transitie vraagstukken waar het gaat om het veranderen van de mindset van je doelgroep om tot duurzame gedragsverandering te komen. Gert gelooft dat succesvolle verander pogingen meer behelzen dan het veranderen van het systeem en pleit voor een mensgerichte aanpak. Alleen wanneer je de onderstroom van de organisatie in beeld hebt kun je de verschillende lagen van de organisatie motiveren aan de slag te gaan met de gevraagde verandering en de transitie maken naar een wendbare en lerende organisatie. Gert is als spreker in staat het publiek te inspireren anders naar elkaar én menselijk gedrag in het algemeen te kijken.
LOGNW_Hans Etman_vierkant.jpg

Hans Etman

Hans Etman is dagvoorzitter en gespreksleider. Eigenaar van het gespecialiseerde boekingsbureau Dagvoorzitter.nl en het internationaal opererende Masters in Moderation. Zijn stijl als dagvoorzitter is toegankelijk, rustig en direct. Gezaghebbend met gepaste bescheidenheid. Voelt zich ook thuis in verhitte bijeenkomsten. Met Dagvoorzitter.nl en Masters in Moderation streeft hij naar verhoging van effectiviteit en beleving van bijeenkomsten door de juiste dagvoorzitter in het juiste meeting design te plaatsen. In 2021 is Hans verkozen tot The 100 Most Influential People in the Events Industry.
LOGNW_Huib Koeleman_vierkant.jpg

Huib Koeleman

Huib is medeoprichter van Orange Otters Verandercommunicatie en is specialist interne communicatie en verandering. Huib heeft diverse boeken en blogs op zijn naam staan, waaronder de standaardwerken ‘Interne Communicatie’ en ‘Interne communicatie bij verandering'. Hij houdt zich ook bezig met de vraag: hoe gaan we om met diversiteit en inclusie? Als docent én trainer deelt Huib zijn kennis en ervaring over interne communicatie bij Van der Hilst Communicatie. Huib is naast zijn werk voorzitter van Roze Filmdagen | Amsterdam LGBTQ Film Festival.
LOGNW_Monica Wigman_vierkant.jpg

Monica Wigman

Monica Wigman is senior communicatieadviseur en heeft meer dan 30 jaar ervaring met opgaven op het snijvlak van organisatiekunde en communicatie. Monica geeft regelmatig workshops en bracht in 2011 haar boek ‘Regel jij het draagvlak’ uit, een praktisch handboek waarin zij op basis van haar ervaring en expertise de communicatieadviseur handvaten geeft: hoe doe je dat nou in de praktijk? Eind 2023 verschijnt haar nieuwe boek "Draagvlak al geregeld?'. Ze werkte de afgelopen jaren onder meer aan veranderopgaven bij CBR, Gemeente Den Haag, NS en de Belastingdienst.
Rik-Spann.jpg

Rik Spann

Rik Spann (Kind of Blue Consulting / Resounding Studio) houdt zich bezig met originele ritmes, spannende harmonieën, onverwachte melodieën, toevallige noten en unieke klankkleuren die muziek tot een feest maken, en organisaties ook kunnen inspireren. Als je het samenspel hoort, dan gaan er soms verrassende mogelijkheden en nieuwe werelden voor je open. Rik onderzoekt, schrijft (o.a. het boek ‘Re-sounding : introducing an alternative metaphor for organization change’), adviseert en doceert.
Foto Sherry Rafiq VodafoneZiggo.jpg

Sherry Rafiq

Sherry Rafiq is Director Internal Communications, Culture & Engagement bij VodafoneZiggo. Een rol waarin ze met veel passie werkt aan het betrokken en bevlogen houden van circa 7000 collega’s. Ze begon in 2008 bij Vodafone Nederland en verhuisde in 2013 naar Londen om voor de Vodafone Group te werken. In 2016 kwam ze weer terug naar Nederland om onderdeel te worden van het team dat de integratie van Vodafone en Ziggo voorbereidde. Eerder in haar carrière vervulde Sherry diverse marketing, sales en event rollen bij de RAI, de Jaarbeurs en het Nederlands Bureau voor Toerisme.
Thijs Leenman.jpg

Thijs Leenman

Thijs Leenman is organisatiepsycholoog en communicatiekundige. Hij begeleidt organisaties bij leiderschaps- en verandervraagstukken als spreker, adviseur en trainer. Thijs is gastspreker bij o.a. het NIP (Nationaal instituut van Psychologen). Hij is auteur van het boek 'Verandergedrag - Hoe je interactief gedragsverandering stimuleert'.

Landgoed de Horst

De Horst 1
3971 KR DRIEBERGEN-RIJSENBURG
Bekijk op Google Maps

Landgoed de Horst is een unieke en inspirerende leeromgeving en vergaderlocatie in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug.

Openbaar vervoer
Plan je reis naar Landgoed de Horst met deze routebeschrijving en op 9292.nl. Per trein reis je eerst naar NS Station Driebergen-Zeist. 

Auto en parkeren
Voor de routebeschrijving kun je de website van Landgoed de Horst raadplegen. Elke parkeerplaats op het terrein beschikt over een laadpaal voor elektrische auto's. 

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon niet geldig.

Kostenoverzicht:
Leden: € 195,00
Young Logeion: € 97,50
Niet-leden: € 295,00

Prijzen zijn exclusief btw. Inclusief lunch, afsluitende borrel. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 8 maart 2023. Uiteraard kun je je altijd  laten vervangen door een collega.

Let op: annuleren kan uitsluitend schriftelijk/per mail.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.