Logo Zoeken
Logeion

De tien genomineerden van de Galjaardprijs 2023 zijn bekend

18 september 2023De redactie

Maar liefst 28 organisaties schreven hun communicatieproject in voor de Galjaardprijs 2023. Benieuwd naar de initiatieven die door de strenge jurykeuring zijn gekomen? In dit blog presenteren wij de tien genomineerde cases voor de longlist.

Logo Galjaardprijs2023_950x635px.jpg

Ieder jaar kunnen communicatieprofessionals die werkzaam zijn in de publieke sector hun eigen project inschrijven voor de Galjaardprijs. De onafhankelijke award voor hét communicatieproject met een relevante, maatschappelijke bijdrage wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het Nationaal Congres voor Publieke Communicatie (PubCom). Dit jaar schreven verschillende partijen hun initiatief in voor deze unieke prijs en daarmee een welverdiend plekje in de spotlights ten midden van communicatieprofessionals door heel Nederland.  

Genomineerden Galjaardprijs 2023

Onderstaande organisaties en instanties hebben deze kans met beide handen aangepakt. Inmiddels heeft de vakjury alle inzendingen beoordeeld en is de top tien samengesteld. Dit jaar bestaat de vakjury uit Friso Fennema (juryvoorzitter), Esther Bunnik, Annette Klarenbeek, Arjen van Leeuwen en Anne Hofstede (winnaar Galjaardprijs 2022 met de inzending ‘Ik Wil Een Schoon Pensioen’). 

En dít zijn de tien genomineerden voor de Galjaardprijs 2023 (in willekeurige volgorde):

Organisatie Project
1 Gemeente Zaanstad

Zaanse jongeren betrekken bij de lokale democratie – de burgemeester als influencer met inhoud. Een project met als doel de afstand tussen de overheid en jeugd te verkleinen.

2 Politie Eenheid Rotterdam Operation CookieMonster. Een project gericht op het bestrijden van cybercrime en identiteitsfraude.
3 Zuyderland Ziekenhuis en Hello Sunshine Andere tijden, nieuwe paden …. Online game als sollicitatie-aanjager. Een online game om te ervaren hoe het is om te werken bij Zuyderland. Het doel: opvullen van meer dan 250 vacatures.
4 VieCuri Medisch Centrum Slim met de zon - Ziekenhuis VieCuri. De campagne is gericht op het creëren van meer bewustwording en gedragsverandering (smeren, kleren, weren) bij kinderen in de basisschoolleeftijd als het gaat om bescherming tegen de zon.
5 Gemeente Eindhoven De Eindhovense Klusbus. Een project waar gratis kleine energiebesparende maatregelen worden aangebracht bij bewoners in geselecteerde buurten.
6 GGD ZHZ en USG MarCom

GGD Zuid-Holland Zuid - Inhaalcampagne HPV 2023. Het project focust op het bereiken van zoveel mogelijk jongeren binnen de doelgroep van de leeftijdscohorten bereiken in Zuid-Holland Zuid en mobiliseren zodat zij een vaccinatie tegen HPV halen.

7 Gemeente Stichtse Vecht en Actiecomité ‘Laat ons niet zwemmen’ 'Laat ons niet zwemmen!’. De campagne staat voor het behoud van de pont in Nieuwer Ter Aa totdat er een volwaardig alternatief is in de vorm van een fietsbrug.
8 Gemeente Breda en Connect Communicatie Samen aan de slag voor Bavel. Van felle weerstand naar waardevolle samenwerking én een gedragen gebiedsvisie.
9 Gemeente Delft en Concepteurs  Nieuw Riool in Tanthof-Oost. De Vogelbuurt West in Delft wordt in 2023 volledig opengebroken, omdat de riolering moet worden vervangen. Na deze werkzaamheden wordt de buurt opnieuw ingericht. Bewoners uit de buurt kregen de kans om hiervoor hun wensen door te geven via een app.
10 Rijksinspectie Digitale Infrastructuur 'Op zoek naar Chef Porto'. Bewustwording creëren van de cruciale rol van landmobiele communicatie
(portoverkeer) en het belang van goed frequentiegebruik. Om storing en uitval van landmobiele communicatie te voorkomen.

Proces

Eind september krijgen de tien genomineerden de kans om hun project te presenteren aan de jury en hen te overtuigen dat hun campagne de beste en de meest inspirerende is van 2023. Uit de genomineerden zullen vijf finalisten worden gekozen. De bekendmaking van de Galjaardprijs vindt plaats tijdens het jaarcongres PubCom23 op 2 november 2023. Wil jij bij het jaarcongres voor publieke communicatie aanwezig zijn? En daarmee ook de uitreiking van de Galjaardprijs bijwonen?

Meer info & tickets voor PubCom23!