Logo Zoeken
Logeion

'Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en nam de rol van vormgever op mij'

6 september 2023De redactie

Bureau-assistent voor vakblad C, oud-assistent officemanager én marketing- en contentspecialist: Logeion-medewerker Naomie Kenson doet het allemaal! Na een stageperiode op het hoofdkantoor in 2018 en 2019 schitterde deze gedreven collega bij zowel een marketing als creative agency, maar vond zij haar weg al snel terug naar Logieon. De voortzetting van deze fijne samenwerking vraagt dan ook om een passende Q&A.

Naomie II.png

Door de jaren heen heb je verschillende functies bij Logeion bekleed. Nu houd je je voornamelijk bezig met vele uiteenlopende marketingtaken. Wat vind je zo leuk aan jouw huidige takenpakket?

Het leukste aan mijn takenpakket vind ik de variatie. Ik houd me zoal bezig met contentmarketing, socialmediamanagement, partnerships, grafische vormgeving en de bureaucoördinatie voor vakblad C. Dat is natuurlijk nogal divers, maar daardoor is mijn werkweek nooit saai. Toen ik in 2018 voor de eerste keer bij Logeion werkzaam was als stagiaire managementassistent, besloot ik om de stoute schoenen aan te trekken en aan te bieden om visuals te ontwerpen voor verschillende socialmediaplatforms. Binnen de kortste keren werd ik betrokken bij verschillende marketingtaken en werd grafische vormgeving een onderdeel van mijn takenpakket. Door de jaren heen is die combinatie van content creation en de huidige marketingtaken vaste prik geworden. Voor mij is dat erg prettig, want ik haal uit beide specialismes enorm veel energie!

Hoewel je ook bij twee andere organisaties in dienst bent geweest, besloot je in 2022 om terug te keren naar Logeion. Hoe kwam dit zo?

Na mijn twee stages bij Logeion heb ik altijd contact gehouden met mijn collega’s. Vorig jaar was ik dan ook op bezoek bij Yvonne, Logeion's verenigingsmanager. We hadden elkaar een tijd niet gesproken, dus het leek ons goed om wat bij te kletsen. Tijdens dit bezoek vertelde ik haar dat ik mijn ogen openhield voor een nieuwe baan, ook al had het geen haast. Twee dagen later belde ze mij op: of ik niet in gesprek wilde gaan met voormalig interim-directeur Pierre, nagaande dat het team op zoek was naar nieuw personeel. Het leek mij een uitgelezen kans, omdat ik al eerder in dienst was bij de beroepsvereniging en wist hoe alles in elkaar steekt. Ook scheelde het dat ik weer terug kon keren naar een voor mij bekende omgeving. Drie keer is scheepsrecht zeggen ze, toch?

Je bent niet alleen werkzaam als marketeer, maar ook als bureaucoördinator voor vakblad C. Hoe houd je al deze balletjes in de lucht?

Samen met collega en programmamanager Ronand ben ik vanuit het bureau betrokken bij de werkzaamheden van vakblad C. Ronand is als inhoudelijke link vanuit het bureau betrokken bij de redactievergaderingen en ik houd mij meer bezig met ondersteunende taken. Hierbij kun je denken aan het onderhouden van contact met de adverteerders en de drukker, het opmaken van de bijeenkomstenkalender en het samenstellen van de boekenrubriek. Mijn taken die bij vakblad C om de hoek komen kijken zijn niet per se tijdrovend, maar ze vergen wel veel zorgvuldigheid. Het is voor mij dan ook een kwestie van alle afspraken goed op een rijtje zetten, plannen, plannen en nog eens plannen en ervoor zorgen dat alle content netjes en op tijd wordt aangeleverd. Na een jaar verloopt dit nog altijd prima. So far, so good dus! 

Met jouw werkzaamheden draag je dagelijks bij aan de successen van Logeion. Dat vraagt natuurlijk ook om wat ontspanning hier en daar. Hoe laadt jij jouw (werk)batterij het liefste op?

Ik kan erg genieten van musea en livemuziek en ik probeer dan ook om elke maand naar een concert te gaan. Dit kan variëren van een klein indierock bandje tot een hiphopartiest. Mijn hoogtepunt van dit jaar was het concert van Beyonce in de Johan Cruyff ArenA. Daarnaast vind ik het heerlijk om een boekje te lezen in het park tegenover mijn huis, strandwandelingen te maken op het strand van Kijkduin, doe ik aan reformer pilates en waag ik mij graag aan vele reality tv-series. Dat is echt mijn ultieme guilty pleasure

Sta je te popelen om aan de slag te gaan bij Logeion en wil je niets liever dan jouw kwaliteiten tonen? Dat kan!

Bekijk hier de vacatures van Logeion