Logo Zoeken
Young Logeion

Esther Durenkamp is nieuwe voorzitter Young Logeion

31 mei 2023De redactie

Marjolein Snellink draagt na 3 jaar voorzitterschap bij Young Logeion het stokje over aan Esther Durenkamp. Lees hier meer over de ambitieuze starter die haar comfortzone vaarwel zei. 

nieuwlid.jpg

Van starter naar voorzitter

Esther viel op toen ze door haar leidinggevende het podium werd opgeroepen tijdens PubCom 2022. Net afgestudeerd op design thinking bleek zij een uitstekende kandidaat om een populaire Young Logeion 101 webinar te vullen met haar kennis. En daar blijft het niet bij: na een succesvolle sollicitatie gaat Esther als voorzitter van Young Logeion aan de slag! “Voorzitterschap op je vierentwintigste? Het is misschien niet de meest voor de hand liggende volgende stap in een net startende carrière, maar zeker één die ik met beide handen aangrijp. Want als ambitieuze starter weet ik als geen ander dat groei alleen buiten je comfortzone mogelijk is.”

Esther werkt als communicatieadviseur bij Ombudsman Rotterdam-Rijnmond (ORR), waar zij zich bezighoudt met veel facetten van het communicatievak: van interne tot externe communicatie en van strategie tot uitvoering. In slechts zeven maanden hebben zij en haar collega een volledig nieuwe, en goed functionerende, communicatieafdeling uit de grond gestampt en daar is zij ontzettend trots op. Op dat fundament mogen zij nu zelf verder bouwen en dat biedt eindeloos veel creatieve mogelijkheden. Esther is benieuwd wat er verder te ontdekken valt, zeker met betrekking tot de toekomst van ons vakgebied. “Ik kijk enorm uit naar mijn periode als voorzitter van Young Logeion. Samen met mijn medebestuursleden wil ik graag uitvinden hoe we Young Logeion verder kunnen helpen groeien en ontwikkelen. Ik sta te popelen om Young Logeion van binnenuit verder te leren kennen en samen na te denken over ons mooie vak voor alle huidige communicatieprofessionals én die van de toekomst.”

Hoogtepunten 2020-2023

Marjolein kijkt terug op een ontzettend mooie tijd bij Young Logeion. Het lanceren van een eigen Young Logeion academy en een Mini C, de studiereis naar Londen, het schrijven van vele columns, het aanschuiven aan tafel op C-day en een nieuwe groep bevriende jonge communicado’s zijn haar hoogtepunten van de afgelopen jaren.“Ik ben enorm blij met Esther als opvolger. We hebben de afgelopen jaren ingezet op het uitbouwen van ons jongerennetwerk. Erg belangrijk, vooral in dit post-corona tijdperk waarin in contact komen en netwerken niet meer zo vanzelfsprekend is. In Esther zien wij een ambitieuze verbinder met het levensmotto ‘als ik het eng vind, is dat juist een reden om het te doen’. Dat is volgens mij precies de instelling die je moet hebben in deze rol. Ik wens haar veel succes!”

Solliciteer naar één van de openstaande bestuursfuncties

Lees meer over Young Logeion