Logo Zoeken
Logeion

'Dat ik ontzettend praatgraag ben komt hier vaker wél, dan niet van pas'

15 mei 2023De redactie

Op 1 mei startte nieuwe collega Nikki Olierook als Communicatieprofessional op het Logeion-bureau. De invulling van deze functie vraagt natuurlijk om een passende Q&A waarmee zij ook online haar vlotte babbel weet te delen! Voordat Nikki het hoofdkantoor in Den Haag betrad, werkte zij als stagiair en medewerker Marketing en Communicatie voor de Kunsthal Rotterdam en als (student-)assistent voor de Haagse Hogeschool. ''Tijdens mijn schoolcarrière was ik medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling en visualisering van mijn eigen afstudeerprogramma. Dit takenpakket was erg spannend en uitdagend, maar bevestigde mijn voorliefde voor het vakgebied maar al te goed.''

Nikki Olierook

Waar kom jij in de ochtend je bed voor uit? Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

''Krachttraining en mijn veel te gezonde, paarse smoothiebowl. Mijn wekker gaat vaak rond vijf in de ochtend en het liefst sta ik een uur later in de sportschool. Zelf ben ik zo gepassioneerd geraakt door mijn vader die vroeger aan bodybuilden deed. Ik train op het moment dan ook nauw samen met een coach die mij nog harder weet te pushen. Daarnaast kun je mij veel te vaak op de Grote Markt te Den Haag vinden, verlies ik mijzelf met regelmaat in boeken welke zijn opgedragen door ‘de boekenclub’ en ligt mijn cafeïnegehalte buitengewoon hoog door de vele kokoscappuccino’s die ik met vrienden buiten de deur drink. Een echt ‘label’ op mij plakken is dan ook erg ingewikkeld, haha.’’

Wat sprak je aan in de functie communicatieprofessional bij Logeion?

''Voordat ik bij Logeion aan de slag ging heb ik voor uiteenlopende organisaties gewerkt en vele diverse activiteiten verricht. Zo heb ik onder meer stage gelopen bij een verzekeringsvergelijkingsbedrijf en heb ik tijdens mijn studie aan andere studenten lesgegeven in vormgeving. Bepalen waar je in dienst wilt gaan met zoveel interesses, kan een hele opgave zijn. Toch wist Logeion mij als geen ander écht te enthousiasmeren. Waar mijn hart vooral sneller door ging kloppen, was de mogelijkheid om al op jonge leeftijd een zekere verantwoordelijkheid te dragen voor verschillende projecten, waaronder de (website)ontwikkeling van Logeion. Daarnaast leek het mij fantastisch om mij op dagelijkse basis tussen diverse communicatieprofessionals te bevinden en een bijdrage te kunnen leveren aan dé beroepsorganisatie van Nederland! Wat wil je nog meer?’’

''Vertrouwen hebben in je eigen kunnen, ongeacht waar je staat en hoe oud je bent'' 

Waarom trekt het vakgebied Communicatie jou zo?

''Van jongs af aan ben ik erg creatief bezig geweest. Schrijven, lezen, schilderen: ik deed het allemaal. Nadat ik mijn vwo-diploma in ontvangst had genomen, overwoog ik dan ook om mij aan te melden bij één van de vele kunstacademies in Nederland. Toch besloot ik op mijn twintigste voor een andere route te kiezen: die van Communicatie. Wat ik zo mooi vind aan dit vakgebied is dat je jezelf op uiteenlopende vlakken kunt ontwikkelen, dat er genoeg ruimte is om je creatief te uiten en dat je met regelmaat op de korte termijn de vruchten plukt van jouw harde werk. Daarnaast komt het feit dat ik ontzettend praatgraag ben hier vaker wél dan niet van pas en dat is ook wat waard.’’

Klopt het dat je een 10 voor je afstudeeropdracht hebt gekregen? Waar ging deze precies over?

,,Haha, ja, dat klopt. Je zou haast denken dat ik een échte nerd ben. Mijn afstudeeropdracht bestond uit het ontwikkelen van diverse beroepsproducten welke gekoppeld konden worden aan de verbindende activiteit ‘KunstKoppels’ van de Kunsthal Rotterdam. Tijdens deze activiteit worden deelnemers van verschillende achtergronden, generaties en/of leefwijzen aan elkaar gekoppeld en bezoeken zij gezamenlijk één van de vele tentoonstellingen. Het achterliggende idee is om jezelf te ontwikkelen, uit je comfortzone te stappen en nieuwe connecties aan te gaan. Zelf keek ik vooral naar hoe we de activiteit nóg aantrekkelijker konden maken voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. De belangrijkste les die ik echter opdeed tijdens mijn stage had niets te maken met de door mij ontwikkelde beroepsproducten. Daar waar ik in het begin moeite had met tijd en ruimte opeisen bij mijn collega's wegens mijn relatief korte loopbaan, gaf mijn stagebegeleider mij mee dat ook míjn ideeën en kennis ertoe doen (dankjewel Sabine). Vertrouwen hebben in je eigen kunnen ongeacht waar je staat en hoe oud je bent, dat is wat ik anderen dan ook graag wil meegeven.’’

Wil je ook bij Logeion werken? Bekijk hier de openstaande vacatures.