Logo Zoeken

Hans Faber wint de titel CommunicatieProfessional 2021 en Skye van Gooswilligen is CommunicatieTalent 2021

21 juni 2021De redactie

Hans Faber mag zich CommunicatieProfessional 2021 noemen en Skye van Gooswilligen wint de titel CommunicatieTalent 2021. De prijs wordt elk jaar door Logeion uitgereikt aan twee communicatieprofessionals die in het afgelopen jaar een onderscheidende prestatie hebben geleverd. Voor de verkiezingen gelden vier criteria: inspirerend (voor vakgenoten), professioneel (je hebt je bewezen als communicatieprofessional/-strateeg), innovatief (qua aanpak) en impactvol (qua resultaat).

Winnaars commv en talent 2021 705x220.jpg

CommunicatieProfessional van het Jaar
Hans Faber is medeoprichter, media-adviseur en kernteamlid bij Namens de Familie. "De wijze waarop Hans Faber Namens de Familie heeft opgezet, is een indrukwekkende case in issue- en stakeholdermanagement, met een groot maatschappelijk belang. Faber zette met zijn collega’s een landelijk netwerk van ervaren communicatieadviseurs om families bij te staan op, dat inmiddels al in tientallen cases zijn waarde heeft bewezen. In al die gevallen wordt er ‘op maat’ communicatieadvies verzorgd, met oog voor de omstandigheden en behoefte van de familieleden. Het belang van de familie staat altijd voorop", aldus juryvoorzitter Cathelijne Janssen. De andere twee finalisten die in de race waren voor de titel CommunicatieProfessional 2021 waren Judith Zuijderhoudt (Director Policy, Communications & Population Health bij MSD) en Esther van Tienen (Lead Communications bij Transavia).

CommunicatieTalent van het Jaar
Skye van Gooswilligen is eigenaar van De Omgevingsanalist en Adviseur Media- en omgevingsanalyse. Juryvoorzitter CommunicatieTalent Paulien Trommelen vertelt: “Skye heeft het lef gehad om tegen de stroom in te zwemmen en dilemma’s zichtbaar te maken door monitoring en omgevingsanalyse. Ze doet dit met een gedegen tool en heeft het model waarmee ze werkt geüpdatet. Voor haar geen communicatie zonder omgevingsanalyse en ze ziet dit als essentieel onderdeel van het communicatietraject. Haar visie, persoonlijkheid en innovatie laten zien dat dit echt een talent is”. De andere finalisten Evita Bloemheuvel (Persvoorlichter & Communicatieadviseur bij 113 Zelfmoordpreventie) en Falco Cremers (Communicatieadviseur/woordvoerder bij Zuyderland Medisch Centrum) hebben ook bijzondere prestaties verricht en laten precies zien waar het vak communicatie voor staat.

C-week21
De Verkiezingen CommunicatieProfessional en CommunicatieTalent van het Jaar worden jaarlijks georganiseerd door Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals. Dit jaar is de uitreiking de aftrap van het online communicatiecongres: C-week21. Vier dagen lang kunnen communicatieprofessionals topcolleges en inspiratiesessies volgen, gegeven door onder andere: Madeleijn van den Nieuwenhuizen, Afdhel Aziz, Tom Haak en Ben Tiggelaar.