Logo Zoeken

Logeion is partner van Impact Matters voor het delen van kennis met ideële organisaties

4 mei 2021De redactie

Logeion is partner geworden van Impact Matters. De samenwerking is gericht op het matchen (en op de achtergrond begeleiden) van leden van Logeion bij vraagstukken van goede doelen en ideële organisaties via de stichting Impact Matters, die daarin is gespecialiseerd. “Onze leden zijn altijd heel enthousiast om hun kennis en vaardigheden in te zetten, vaak ook buiten hun eigen werkomgeving. Door als Logeion partner te worden van Impact Matters komen de vraag naar kennis en het aanbod ervan op een hele mooie manier bij elkaar", aldus André Manning, directeur van Logeion. De eerste organisatie die communicatiekennis goed kan gebruiken is het Jongeren Cultuurfonds Amsterdam. Zij zoeken ondersteuning om hun sociale media te optimaliseren.

Impact Matters 705x220.jpg

"Met deze samenwerking kunnen we (vaak kleine) ideële organisaties helpen die zelf niet over communicatiemensen -en middelen beschikken. Een win-win situatie voor alle betrokkenen”, vindt André Manning. Henriette van Eeghen, oprichter van Impact Matters, vult aan: “Wij zijn heel blij met de samenwerking met Logeion. Deze vereniging is het verzamelpunt van professionele marketing- en communicatiekennis in Nederland. Veel ideële organisaties in Nederland hebben behoefte aan tijdelijke extra expertise op dit gebied en met de enthousiaste leden van Logeion kunnen wij deze organisaties de juiste ondersteuning bieden. Communicatieprofessionals die op deze manier vrijwilligerswerk doen kunnen echt het verschil maken.”

Werkwijze
Impact Matters mobiliseert professionals om hun kennis en ervaring in te zetten om ideële organisaties verder te helpen professionaliseren, in dit geval op het gebied van communicatie. Impact Matters definieert samen met ideële organisaties projecten die  op vrijwillige en (meestal) parttime basis uitgevoerd kunnen worden door communicatieprofessionals met de juiste expertise: een ‘match’. Openstaande projecten van Impact Matters worden via de website van Impact Matters, de Logeion-website en andere Logeion-kanalen aangeboden waardoor Logeion-leden regelmatig op de hoogte worden gebracht. Impact Matters zal er voor zorgen dat relevante opdrachten worden aangeboden op het expertisegebied zoals bij Logeion aanwezig is. Impact Matters organiseert het hele proces van matching tot en met evaluatie zodat Logeion op dit punt wordt ‘ontzorgd’.

Help het Jongeren Cultuurfonds Amsterdam!
De eerste organisatie die communicatiekennis goed kan gebruiken is het Jongeren Cultuurfonds Amsterdam. Zij zoeken ondersteuning om hun sociale media te optimaliseren. Kan jij hen helpen? Lees hier meer.

Over Impact Matters
Impact Matters verbindt professionals uit het bedrijfsleven aan projecten in hun expertisegebied bij goede doelen en ideële organisaties. Deze organisaties krijgen zo de ondersteuning die zij nodig hebben om hun maatschappelijke missie te realiseren. Via Impact Matters betrekken organisaties hun professionals op een inspirerende manier bij duurzaam ondernemen. De professionals doen via de projecten een unieke ervaring op, waarbij hun kennis bijdraagt aan een maatschappelijk relevant doel.