Logo Zoeken

Patricia van Lingen, het 225e nieuwe lid van 2021, wint derde boekenpakket!

20 april 2021De redactie

Heel 2021 viert Logeion dat ze 75 jaar bestaat met feestelijke acties. Zo kunnen bijvoorbeeld alle Logeion-leden dit jaar gratis naar 10 geselecteerde bijeenkomsten. Maar ook wint elk 75e lid dat zich dit jaar aanmeldt bij Logeion een boekenpakket om meteen met zijn of haar professionele ontwikkeling aan de slag te gaan. We feliciteren Patricia van Lingen die de derde winnaar is van het boekenpakket!

Afbeelding Logeion 75 jaar 225e lid 705x220.jpg

Sinds een klein jaar werkt Patricia bij de provincie Flevoland als communicatieadviseur voor infrastructurele projecten. Patricia vertelt over haar functie: “Ik heb van oorsprong een marketing(communicatie)basis. Na een verhuizing en de geboorte van onze oudste ben ik als communicatieadviseur gaan werken in de jeugdzorg en de laatste jaren in de ouderenzorg. Door het werken als eenpitter, soms met een klein team collega’s, heb ik mij door de jaren heen ontwikkelt als generalist. Na zo’n 20 jaar in een zorg gerelateerde omgeving te hebben gewerkt vond ik het tijd om een volledig nieuwe uitdaging aan te gaan en heb ik bij de provincie Flevoland, afdeling Infrastructuur, gesolliciteerd. Aan de ene kant een hele nieuwe wereld en aan de andere kant ook weer niet. Blijkbaar is het dienen van het publieke belang de rode draad in mijn werkende leven; ook de provincie zet zich - net zoals de zorg - in voor het algemeen maatschappelijk belang. Sinds begin dit jaar maak ik samen met mijn communicatiecollega’s van de afdeling Infrastructuur deel uit van de nieuwe corporate afdeling Communicatie. Samen gaan we de kwaliteit van communicatie binnen de organisatie naar een nog hoger niveau tillen. Een mooie gezamenlijke én uitdagende reis!”

Een lastige tijd om een nieuwe functie te beginnen in de eerste lockdown. We vragen waar Patricia naar uitkijkt. Ze zegt: “Sinds mijn start in mei 2020 ben ik nog maar een enkele keer op kantoor geweest. Ik kijk er naar uit om ‘gewoon’ naar het provinciehuis te gaan en weer live collega’s te ontmoeten. Het gros van de collega’s heb ik alleen maar via het beeldscherm gezien. Even een praatje te kunnen maken, mensen beter leren kennen, bij elkaar langs te lopen om te sparren of gewoon even samen te lunchen of koffie te drinken; daar heb ik echt behoefte aan.”

Over haar nieuwe lidmaatschap vertelt ze: “Onlangs heeft de provincie besloten om alle communicatieprofessionals een lidmaatschap van Logeion aan te bieden. Ze laten daarmee zien dat ze het communicatievak serieus nemen en het belangrijk vinden dat wij ons blijven ontwikkelen binnen ons vakgebied. Blijvend leren en ontwikkelen staat hoog op de agenda van de provincie Flevoland. Voorheen haalde ik mijn inspiratie en vakinhoudelijke updates via allerlei verschillende kanalen. Logeion biedt alles en meer op één plek. En dan lid worden en gelijk een prijs winnen, top! Bedankt voor de leuke prijs en van harte gefeliciteerd met jullie 75-jarig jubileum. Een hele mooie mijlpaal.” Wat verwacht ze uit het lidmaatschap te halen? Patricia zegt: “Ik verwacht dat het lidmaatschap van Logeion mij helpt om mijn kennis te verbreden door middel van webinars en interessante artikelen waardoor ik op de hoogte ben van de meest actuele trends en ontwikkelingen.”