Logo Zoeken

Sascha Becker wint titel Communicatieman 2020 en Andy Wiemer is CommunicatieTalent 2020

16 juni 2020De redactie

Sascha Becker, Head of strategy bij PROOF, is door Logeion verkozen tot Communicatieman 2020. “Sascha heeft zijn methodiek van de ‘Employee journey’ bij uiteenlopende organisaties in binnen- en buitenland toegepast met zeer aansprekende resultaten die aantoonbaar bijdragen aan de organisatiedoelstellingen. Daarmee heeft hij niet alleen een brug geslagen tussen communicatie en HR, maar ook het belang van communicatie bij tal van bestuurders nadrukkelijk weten aan te tonen”, aldus juryvoorzitter Noud Bex. Andy Wiemer, coördinator Woordvoering bij ProRail, heeft de prijs voor CommunicatieTalent 2020 in ontvangst mogen nemen.

Winnaar commv en talent 705x220.jpg

De vakjury en de selectiecommissie van Logeion hebben alle kandidaten voor beide prijzen onafhankelijk van elkaar beoordeeld op vier criteria: inspirerend, innovatief, impact en individuele bijdrage. De pitches en interviews telden mee in de beoordeling. Het was dit jaar een extra uitdaging, want door de coronamaatregelen zijn deze op afstand gevoerd. Zo vertelt Paulien Trommelen, voorzitter van de selectiecommissie: “Het was voor de selectiecommissie én de jury even schakelen om alles digitaal te doen, maar ik was écht verrast over de creatieve invulling van de kandidaten. Het was op afstand, maar sommige pitches voelde ik tot in mijn huiskamer. Dan weet je dat ze een goed verhaal hebben.”

Communicatieman 2020
Sascha Becker neemt als winnaar het stokje over van Annette Reijersen van Buuren, die vorig jaar is verkozen tot Communicatievrouw 2019. Daarnaast heeft de vakjury een wildcard ingezet. Hierdoor zijn er geen drie, maar vier kandidaten door gegaan naar de finale van de Communicatieverkiezingen. Door de inzet van de wildcard heeft Kirsten Verdel de finale gehaald met haar bijdrage als initiatiefnemer van XS4ALL Moet Blijven. Ook de andere twee finalisten Guido Stein (Vattenfall) en Lodewijk van Noort (Taalunie en Ministerie van BKZ via Gemeente Den Haag) hebben bijzondere prestaties verricht en laten precies zien waar het vak communicatie voor staat.

CommunicatieTalent 2020
Ieder jaar reikt Logeion de prijs voor het CommunicatieTalent van het Jaar uit aan een aanstormend talent tot en met 30 jaar. Andy Wiemer heeft in zijn korte carrière al bijzondere prestaties verricht. “Hij heeft een stevige bijdrage geleverd aan zowel de ontwikkeling als de uitvoering van de vernieuwde (social) mediastrategie van ProRail. Daarmee heeft hij van de spoorbeheerder een transparantere en zelfverzekerdere organisatie weten te maken”, aldus Noud Bex. Andy Wiemer volgt hiermee Stefan Meershoek op, die in 2019 werd benoemd tot CommunicatieTalent. Andy laat met het veroveren van de titel de finalisten Sanne Abalain (NS) en Patrick Regan (Koninklijke Landmacht) achter zich.

De Verkiezingen Communicatieman/vrouw en CommunicatieTalent van het Jaar worden jaarlijks georganiseerd door Logeion. De prijzen werden dit jaar uitgereikt tijdens de talkshow De Communicatieverkiezingen 2020. Deze talkshow is georganiseerd ter vervanging van C-day20, hét nationale vakcongres voor communicatieprofessionals. In de twee weken voorafgaand aan de talkshow mocht er gestemd worden op de finalisten. Deze publieksstem telde mee als zevende stem in het toekennen van de prijzen, maar is dit jaar niet doorslaggevend geweest in het proces. In de categorie Communicatieman/vrouw had het publiek een lichte voorkeur voor Kirsten Verdel. Bij het stemmen voor het CommunicatieTalent waren jury en publiek het unaniem eens en won Andy Wiemer de prijs.