Logo Zoeken

Finalisten Verkiezing Communicatieman/vrouw en CommunicatieTalent van 2020 bekend

7 mei 2020De redactie

De vier finalisten voor de Verkiezing Communicatieman/vrouw 2020 en de drie finalisten van het CommunicatieTalent 2020 zijn bekend. Guido Stein (Vattenfal), Kirsten Verdel (actiecomite XS4ALL moet blijven), Lodewijk van Noort (gemeente Den Haag, Taalunie en Ministerie BZK) en Sascha Becker (Proof Reputation) maken kans op de titel Communicatieman of Communicatievrouw 2020. Voor de Verkiezing van het CommunicatieTalent 2020 gaat het om de volgende drie finalisten: Andy Wiemer (ProRail), Patrick Regan (Koninklijke Landmacht) en Sanne Abalain (NS). De jury en de selectiecommissie van Logeion hebben alle kandidaten en hun cases beoordeeld op vier criteria: inspirerend, innovatief, impact en individuele bijdrage. De finalisten worden op 28 mei geïnterviewd door de vakjury en daarna kan tussen 1 juni en 12 juni via de website van Cday.nl gestemd worden. Op dinsdag 16 juni kan je live via www.cday.nl de bekendmaking van de winnaars volgen.

Commv en Comtalent 2020 7 finalisten 705x220.jpg

De verkiezingen in bijzondere tijden
Paulien Trommelen, voorzitter van de selectiecommissie: “Verschillende beroepsgroepen en ook onze vakgenoten zetten zich in deze vreemde en soms moeilijke tijd vol overgave in. Juist nu willen we het harde werk van onze collega's een podium geven om anderen te inspireren. De verkiezingen zullen er dit jaar anders uitzien dan voorgaande jaren, maar we zijn nog even trots een aantal collega’s te mogen voordragen voor de titel Communicatieman/vrouw 2020 en Communicatietalent 2020.” Door COVID-19 en de geldende maatregelen, was de selectiecommissie genoodzaakt de pitchronde te verplaatsen naar een online omgeving, maar dat maakte de selectie van finalisten er niet makkelijker op.

De pitches van de 13 kandidaten zijn door de selectiecommissie en een recruiter van Yacht beoordeeld op de vijf selectiecriteria: inspirerend, innovatief, impact, individuele bijdrage en presentatie. Lisanne Nieuwland (Wepublic), lid van de selectiecommissie, kijkt terug op een geslaagde dag: "Het niveau van de pitches van de kandidaten lag erg hoog. Ze hebben het ons moeilijk gemaakt!"

De kandidaten waren blij dat de pitches online doorgang konden vinden. Zij zagen het als een uitdaging om de selectiecommissie ook digitaal te overtuigen. En daar zijn ze in geslaagd. Lisanne: "De kandidaten hebben creatieve oplossingen gevonden om ons digitaal te verassen. Leuk om te zien hoe iedereen hier een eigen draai aan gaf. Van inspirerende filmpjes en knap Photoshopwerk tot live vlogsessies."

Proces Communicatieverkiezingen
Op basis van alle inzendingen kwam de selectiecommissie na een eerste selectie tot een longlist en daarna tot een shortlist. Geheel passend bij de huidige tijdsgeest hebben 13 shortlist kandidaten op woensdag 22 april digitaal gestreden voor een finaleplek. De selectiecommissie en een recruiter van Yacht hebben na het zien van alle kandidaten een adviesrapport overhandigd aan de vakjury. Juryvoorzitter Noud Bex: “Als vakjury hebben we de voordracht van de selectiecommissie unaniem overgenomen, zowel voor de Verkiezing van het CommunicatieTalent als de Communicatieman/vrouw. Bij de Verkiezing van de Communicatieman/vrouw, vonden we één kandidaat die niet was voorgedragen dermate interessant dat we gebruik hebben gemaakt van de wildcard.” Met deze wildcard heeft Kirsten Verdel een plek in de finale bemachtigd.

Op donderdag 28 mei hebben de finalisten een digitaal interview met de vakjury. Met de uitslag hiervan én met een zevende stem -de publieksstem- die nog te verdienen valt, vormt dit de uitslag van de verkiezingen. Je kan tussen 1 juni en 12 juni via de website van Cday.nl stemmen. Op 16 juni 2020 wordt bekendgemaakt wie er met de titel Communicatieman/vrouw 2020 en wie er met de titel CommunicatieTalent 2020 naar huis gaat. Meer informatie en hoe je kan stemmen vind je op www.cday.nl.

De Logeion live show

Op dinsdag 16 juni wordt de winnaar van de Verkiezing Communicatieman/vrouw en CommunicatieTalent 2020 bekendgemaakt. De talkshow, genaamd Logeion live show, wordt live uitgezonden vanuit Capital C in Amsterdam.

Door de huidige maatregelen rondom het coronavirus, heeft Logeion afgelopen maart het besluit genomen om C-day20 te verplaatsen naar 2021. Toch kunnen we 16 juni niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan. Om die reden nodigt Logeion twee sprekers uit die tijdens de talkshow in een vraaggesprek in gaan op de impact van corona op organisaties en communicatieprofessionals. Meer informatie over en aanmelden voor de talkshow Logeion live kan binnenkort op www.logeion.nl.

Over de Communicatieverkiezingen

Logeion zet ieder jaar met de Verkiezingen Communicatieman/vrouw en CommunicatieTalent van het Jaar twee communicatieprofessionals in de schijnwerpers die in het daaraan voorafgaande jaar een onderscheidende prestatie hebben geleverd. Mensen en cases waar we als collega’s in het communicatievak trots op kunnen zijn. In 2019 won Annette Reijersen van Buuren, manager Merk, Marketing & Communicatie bij Stichting CPNB, de prijs voor Communicatievrouw van 2019 en won Stefan Meershoek, Marketing- en Communicatieadviseur bij PGGM, de titel voor het CommunicatieTalent van 2019.

De selectiecommissie voor de Communicatieverkiezingen bestaat uit: Paulien Trommelen (voorzitter), Debbie Barendregt, Monique van Vliet, Frank de Zwart, Frank van Noort, Annette Bax, Annette Reijersen van Buuren, Lisanne Nieuwland, Simone Dorreboom, Michiel Haighton en Bauke van der Loo. Zij beoordelen zowel de kandidaten voor de titel Communicatieman/vrouw als voor CommunicatieTalent. En de vakjury bestaat uit: Noud Bex (voorzitter), Arjen Boukema, Ella Broos, Christian Burgers, Cathelijne Janssen en Jasper Mulder.