Logo Zoeken

Longlist verkiezing CommunicatieTalent 2020 is bekend

5 maart 2020De redactie

Maar liefst vijftien talenten zijn in de race voor de titel CommunicatieTalent 2020. Met zoveel talenten belooft het dit jaar weer een spannende verkiezing te worden. De prijs is een erkenning van een bijzondere prestatie binnen het vakgebied Communicatie voor een professional niet ouder dan 30 jaar. Voor de kandidaten wordt het een spannende periode.

Talent20_705x220.jpg

Op de longlist voor de titel Communicatietalent 2020 staan (in willekeurige volgorde):

Sanne Abalain - NS

Tim van Berlo - Scheepens

Manon Bode - RauwCC

Sharona Bolander - sharonabolander.nl

Myrthe Hoekstra - VNO-NCW

Vicky Hendriks - VNCI

Evy Heuvelhorst - SuperRebel

Jelle Verschuren - Jelle Verse

Iris Kerst - Rotterdam Make it Happen

Lieke van der Plas - LEF Media

Patrick Regan - Koninklijke Landmacht

Sammy Slot - Nederlandse Rode Kruis

Imke Verhoeven – Politie Nederland

Mike de Waal – Koninklijke Luchtmacht

Andy Wiemer - ProRail

Totstandkoming longlist
De longlist is tot stand gekomen dankzij binnengekomen tips en voordrachten via het Logeion-netwerk. Alle voordrachten die voldoen aan de basiscriteria hebben een plekje gekregen op de longlist. Zo vertelt commissielid Debbie Barendregt: "Ik geloof niet dat we eerder zoveel kandidaten hebben gehad als dit jaar. Voor een groot deel te danken aan de tientallen goede tips die zijn binnengekomen. En natuurlijk aan de mooie inzendingen van de kandidaten zelf. Het belooft voor iedereen een spannende verkiezing te worden!"

Verdere procedure
De kandidaten op de longlist worden de komende weken door de selectiecommissie beoordeeld op de vier selectiecriteria: inspirerend, innovatief, impact en individuele bijdrage. De zes kandidaten met de hoogste scores gaan door naar de volgende ronde. Zij presenteren zichzelf volgende maand tijdens een selectiedag bij Yacht, waar zij beoordeeld worden door de selectiecomissie en een recruiter van Yacht. Vervolgens leggen de drie finalisten een interview af bij de jury. Op C-day20, op 16 juni 2020, wordt bekendgemaakt wie er met de titel CommunicatieTalent van het Jaar naar huis gaat.

Selectiecommissie
Selectiecommissie voor de Communicatieverkiezingen bestaat uit: Paulien Trommelen (voorzitter), Debbie Barendregt, Monique van Vliet, Frank de Zwart, Frank van Noort , Annette Bax, Annette Reijersen van Buuren, Lisanne Nieuwland, Simone Dorreboom, Michiel Haighton en Bauke van der Loo. Zij beoordelen zowel de kandidaten voor de titel Communicatieman/vrouw als voor CommunicatieTalent. Bekijk ook de longlist voor Communicatieman/vrouw 2020.

C-day20
Eind mei maken we de drie finalisten bekend. Zij verzorgen op  16 juni op C-day20, hét nationaal vakcongres voor communicatieprofessionals, een sessie over hun case. Het programma van het congres wordt binnenkort bekendgemaakt. Wel kunnen we alvast bekendmaken dat Afdhel Aziz de eerste internationale keynotespreker is onder leiding van dagvoorzitter Pauline de Wilde. Lees meer informatie over de keynote. Naast het hoofdpodium kun je in de middag deelnemen aan de sessies van de finalisten en ruim 20 andere sessies, zoals fasterclasses en workshops. Meer informatie? Bekijk het programma op www.cday.nl en meld je meteen aan.