Logo Zoeken

Rijk van Ark benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en Logeion-erelid

5 februari 2020De redactie

Op vrijdag 24 januari, is Logeion-lid Rijk van Ark benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor het bestuur van de Protestantse Kerk Amsterdam en voor zijn inzet voor Logeion. Daarnaast is Rijk ook al jarenlang actief voor het CDA. Hij kreeg de onderscheiding in de Elthetokerk in Amsterdam uit handen van locoburgemeester Rutger Groot Wassink. Het bestuur van Logeion heeft Rijk van Ark per direct benoemd tot erelid van de vereniging.

Rijk-vArk_705x220.png

Rijk was van 2005 tot 2011 voorzitter van Logeion en wordt per 1 april directeur Communicatie van de City of Amsterdam. Tijdens het voorzitterschap van Rijk heeft Logeion grote en bijzondere resultaten behaald; er werden nieuwe Beroeps Niveau Profielen ontwikkeld die nog steeds worden gebruikt in het onderwijs en de praktijk, de bijzondere Logeion-leerstoel voor strategische communicatie werd ingesteld aan de Universiteit van Amsterdam, activiteiten rond intervisie en coaching van communicatieprofessionals werden ontwikkeld en de certificering van communicatieopleidingen werd geformaliseerd. Daarnaast is tijdens het voorzitterschap van Rijk is het aantal leden van Logeion fors toegenomen en is Logeion de autoriteit geworden in het vakgebied, met Rijk als boegbeeld.

André Manning en Wieneke Buurman waren bij de uitreiking en zijn trots: “Rijk heeft als kundig en enthousiast voorzitter van Logeion de vereniging in een sneltreinvaart ontwikkeld en op die manier een enorme stempel gedrukt op het communicatievak en de ontwikkeling van de Nederlandse communicatieprofessional.”