Logo Zoeken

Waarom je lid wil worden van Logeion?

25 juli 2019De redactie

"Als je jezelf en je vak serieus neemt, dan hoort daar wat mij betreft ook het lidmaatschap van Logeion bij", aldus een tevreden Logeion-lid. Een groot compliment voor de vereniging, maar ook een boodschap naar alle andere professionals. Wij kunnen je natuurlijk vertellen wat de voordelen zijn van een lidmaatschap van Logeion, maar onze leden kunnen dat beter. We laten ze daarom graag aan het woord. Benieuwd waarom zij lid zijn van Logeion en wat zij uit het lidmaatschap halen?

lid worden705x220.jpg

Lisanne Nieuwland, communicatieadviseur bij Wepublic: "Ik vind het als young pofessional belangrijk dat de organisatie waar ik voor werk investeert in mijn ontwikkeling. Als een werkgever een lidmaatschap bij Logeion aanmoedigt, is dit voor mij een positief teken. Mijn huidige werkgever, adviesbureau Wepublic, gaf bij mijn eerste sollicitatiegesprek aan dat zij mijn ontwikkeling stimuleren door mij o.a. een lidmaatschap bij Logeion aan te bieden. Dit was voor mij een belangrijke reden om graag voor dit bureau te willen werken. Voor ons 'millennials' zijn zulke secundaire arbeidsvoorwaarden uiteindelijk dus vaak doorslaggevend bij de keuze voor een organisatie. Naast dat het voor mijn eigen ontwikkeling goed is om masterclasses en bijeenkomsten van Logeion te bezoeken, is het ook goed voor mijn werkgever. De kennis die ik opdoe tijdens een masterclass deel ik achteraf met de rest van mijn collega’s. Ook krijg ik door mijn lidmaatschap de kans om mijn eigen netwerk uit te breiden, wat ook positief is voor mijn werkgever."

Lisette Kaptein, strategisch adviseur Innovatie en Communicatie bij Politie Nederland: "Als je jezelf en je vak serieus neemt, dan hoort daar wat mij betreft ook het lidmaatschap van Logeion bij. Door het lidmaatschap krijg je toegang tot een groot en breed netwerk van professionals in communicatie en krijg je volop inspiratie aangereikt. Wekelijks zijn er bijeenkomsten waar je via een lezing of een werksessie jezelf kan ontwikkelen. Ook zijn er veel werkgroepen waar verdieping op thema's wordt gezocht. Op die manier kun je bijdragen aan de doorontwikkeling van ons communicatie vak."

"Vanuit de Politie, als een van de grootste werkgevers van Nederland, vinden we een leven lang leren belangrijk en stimuleren we, door het aanbieden van het Logeion-lidmaatschap, medewerkers zichzelf te blijven ontwikkelen. Ook kunnen we door de vele leden vanuit de Politie een inhoudelijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het communicatievak. Tot slot geeft het lidmaatschap vaak korting op (online) seminars / cursussen en krijg je het vakblad thuisgestuurd", vervolgt Lisette.

Melanie Kool, managing director bij Hays Nederland, stelt: "Dat er nu sprake is van een forse toename in vacatures zegt iets over de huidige arbeidsmarkt. De tijd dat mensen hun hele carrière voor één werkgever werkten is voorbij. Werkgevers die willen inspelen op de flexibele en enigszins onvoorspelbare route moeten hun traditionele mindset aanpassen. Om talent langer vast te houden kunnen ze bijvoorbeeld investeren in omscholing en bijscholing. Op deze manier komen werkgevers tegemoet aan de behoefte van werknemers om nieuwe interessegebieden te verkennen en kunnen ze langer profiteren van de ervaring en expertise die al in huis is."

Ook vorig jaar was januari een piekmaand. Het aantal sollicitaties is dit jaar echter 13 procent hoger geweest dan in januari 2018. Hieruit kun je afleiden dat meer mensen wisselen van baan in deze toch al krappe arbeidsmarkt. In een wereldwijde enquête van het wervings- en selectiebureau onder 4.500 mensen geven werkenden als voornaamste reden om te wisselen van baan dat het tijd is voor verandering (40%). Daarnaast zorgt het gebrek aan ontwikkelingsmogelijkheden op de huidige werkplek dat mensen verder kijken (19%). Bron: Hays.

Bij Logeion kun je naast jezelf ontwikkelingen door bijeenkomsten te volgen en je netwerk verbreden, ook aansluiten bij een themagroep of een bijdrage leveren bij de (online) redactie. Logeion kan veel mogelijk maken dankzij alle professionals die zich vrijwillig inzetten. Zo kun je je ook aansluiten bij een congrescommissie. Wil jij bijvoorbeeld meewerken aan C-day20? Dat kan! Word lid van Logeion en als je interesse hebt om een actieve bijdrage te leveren binnen de vereniging, stuur dan een e-mail naar: info@logeion.nl.