Logo Zoeken

Shortlist Verkiezing Communicatieman/vrouw van 2019 bekend

17 april 2019De redactie

De shortlist met zes kandidaten voor de Verkiezing Communicatieman/vrouw 2019 is bekend. De selectiecommissie van Logeion heeft alle kandidaten beoordeeld op vier criteria: inspirerend, innovatief, impact en individuele bijdrage. Wim van der Weegen, voorzitter selectiecommissie, over de kandidaten: "De commissie was ook dit jaar verrast door de mooie en soms verrassende cases die zijn ingestuurd. Wederom kan de beroepsgroep voorbeelden laten zien van inspirerende vakgenoten, die met hun visie en inzet het verschil weten te maken voor de organisatie waarvoor zij werken."

Comverk. zonder tekst 705x220.jpg

De shortlist Communicatieman/vrouw van 2019 bestaat uit:

  • Arnold Drijver - HEMA
  • Adriane van Duivendijk - Reinaerde
  • Marc Lamers - Wageningen Universiteit & Research (WUR)
  • Esther Oostrom - Aegon
  • Bart Scholten - Gemeente Zaanstand
  • Annette Reijersen van Buuren - Stichting CPNB

Selectie van de kandidaten
Aan de hand van de beoordeling van de selectiecommissie, die heeft plaatsgevonden op basis van de voordracht en een verdiepend gesprek met de kandidaat, heeft de commissie een adviesrapport voor de jury geschreven. De jury nodigt op basis van dit advies de selectie uit voor een verdiepend interview en kiest vervolgens twee finalisten. Deze worden eind mei bekendgemaakt. Zij mogen tijdens C-day19, op 20 juni 2019, strijden voor de titel Communicatieman/vrouw van het Jaar. Het publiek mag tijdens C-day19 ook haar stem uitbrengen en dus meebeslissen over wie de winnaar wordt van de verkiezingen. 

Over Verkiezing van de Communicatieman/vrouw van 2019
Logeion zet ieder jaar met de Verkiezing Communicatieman/vrouw en CommunicatieTalent van het Jaar twee communicatieprofessionals in de schijnwerpers die in het afgelopen jaar een onderscheidende prestatie hebben geleverd waar we als collega’s trots op kunnen zijn. Vorig jaar won Rudolph Strickwold, directeur Marketing en Commercie van Hulphond Nederland, de titel Communicatieman van 2018. En Isabel Boerdam, eigenaar van de blog: 'De Hippe Vegetariër' en Green Food Lab, won de titel CommunicatieTalent van 2018. De shortlist voor CommunicatieTalent van 2019 wordt begin mei bekend gemaakt. 

De selectiecommissie bestaat uit: Wim van der Weegen (voorzitter), Monique van Vliet, Paulien Trommelen, Frank van Noort, Debbie Barendregt en Roland Kroes. En de jury bestaat uit: Noud Bex (voorzitter), Cathelijne Janssen, Ella Broos, Jasper Mulder, Arjen Boukema en Christian Burgers.