Logo Zoeken

Jury kiest drie finalisten CommunicatieTalent van het Jaar

2 mei 2018De redactie

Isabel Boerdam (De Hippe Vegetariër), Soraya Koendjbiharie (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) en Paulien Trommelen (Future Communication) zijn de drie finalisten van de verkiezing CommunicatieTalent van het Jaar, georganiseerd door Logeion. De drie jonge aanstormende talenten strijden op 21 juni 2018 tijdens C-DAY18 in Nieuwegein om de felbegeerde titel.

Finalisten-Talent2018_kleur_705x220.jpg

De drie finalisten bereiden een pitch voor waarmee zij zichzelf en hun case presenteren aan jury en publiek tijdens C-DAY18. De jury heeft de finalisten gekozen uit de longlist die is samengesteld door de selectiecommissie van Logeion. Juryvoorzitter Noud Bex: “De communicatietalenten die in de finale staan, selecteerden zichzelf bijna. Door vaak innovatief en verfrissend, maar ook met heel veel durf, complexe communicatietrajecten aan te pakken. Ze zijn aanwinsten voor ons vak.”

Isabel Boerdam is eigenaar van de blog ‘De Hippe Vegetariër’ en werkt daarnaast als freelance consultant bij Omnicom PR Group NL. Ze heeft afgelopen maart de Nationale Week Zonder Vlees, met succes, gelanceerd. “Sinds de eerste dag dat ik als stagiair aan de slag ging bij communicatiebureau Ketchum, was het mijn doel een campagne neer te zetten die daadwerkelijk impact zou hebben. Ik ben er heel trots op dat ik dat nu als zelfstandige heb bereikt. Een eigen bedrijf hebben dat naarmate het groeit, de wereld elke dag een beetje duurzamer maakt, is een droom,” aldus Isabel.

Soraya Koendjbiharie is blij met haar finaleplek: “Dit is een mooi compliment voor mijn team en mijzelf. Wat ontzettend gaaf! Ik deel graag met iedereen wat wij bij de NBA bereikt hebben met communicatie.” Soraya is afdelingshoofd Digitale Communicatie bij de NBA, ze heeft een belangrijke rol gespeeld bij de omslag in de communicatie van de organisatie, zowel intern als extern. 

“Overdonderd en vereerd,” antwoordde Paulien Trommelen op de vraag wat haar eerste reactie was op het nieuws. “Het vasthouden aan het Pippi-motto ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’ heeft mij in ieder geval een finaleplaats opgeleverd!” Paulien is werkzaam als communicatieadviseur bij Future Communication. In opdracht voor de provincie Utrecht heeft ze vorig jaar het UtrechtLab gelanceerd. Een platform (met creatieve werkruimte) waar inspireren, leren, kennis delen, samen experimenteren en netwerken centraal staat.

Over de verkiezing
De prijs wordt voor de achtste keer uitgereikt aan een talentvolle jonge professional tot en met 30 jaar. Vorig jaar won Laura Peels, voor haar werkzaamheden als projectleider Communicatie voor de Nationale Klimaattop. De jury bestaat dit jaar uit voorzitter Noud Bex (Bex*communicatie), Arjen Boukema (ING Nederland), Ella Broos (ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Gonda Duivenvoorden (Brainwork Communicatie), Cathelijne Janssen (Cateau Communicatie), Mariëlle Kakebeeke (Yacht) en Rocco Mooij (zzp’er). Dezelfde jury kiest ook drie finalisten voor de verkiezing voor de Communicatieman/vrouw van het Jaar, welke eind mei bekendgemaakt worden.  

De verkiezing van het CommunicatieTalent is een initiatief van Adformatie, Yacht en Logeion. Meer informatie? Ga naar www.communicatieverkiezingen.nl of www.cday.nl.