Logo Zoeken

Verkiezing nieuw ‘Van Dale-woord’ 2016

8 november 2016De redactie

Van Dale is op zoek naar hét nieuwe woord van 2016. Met inbreng van de gebruikers is Van Dale benieuwd naar het beste, mooiste en/of leukste nieuwe woord van het jaar. Van alle inzenders wordt verzocht om hét woord van 2016 op te sturen en zelf een definitie te geven. De ingezonden woorden moeten in 2016 ontstaan zijn.

Van-Dale-verkiezing.jpg

Van Dale maakt shortlists in de categorieën: jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek. De ingezonden woorden met eigen definitie kunnen geplaatst worden onder één van de categorieën waarin het woord het beste past.

Het inbrengen van nieuwe woorden kan tot en met 29 november. Vanaf 30 november kan er gestemd worden op de publiekswoorden van 2016 en op de door Van Dale genomineerde woorden. Er wordt dus gezamenlijk bepaald wat hét Woord van het Jaar 2016 zou moeten zijn. Op dinsdag 20 december worden de woorden per categorie en het Van Dale Woord van het Jaar bekendgemaakt.