Logo Zoeken

Sjoerd van de Wouw is Communicatieman van het Jaar 2012

6 december 2012Britt de Rooij

Sjoerd van de Wouw, campagneleider van Wakker Dier, is donderdagavond gekozen tot Communicatieman van het Jaar 2012. De jury was onder de indruk van de kwaliteit van alledrie de finalisten, maar koos duidelijk voor Van de Wouw. "Hij is een vakman, zijn communicatie is effectief, inspirerend en vernieuwend", aldus juryvoorzitter Richard van der Eijk.

Tijdens de feestelijke avond in Amsterdam nam Sjoerd van de Wouw het op tegen twee andere finalisten: John Burger, director corporate communications van Ziggo en Frits Hirschstein, directeur van stichting KiKa. De deskundige jury onder voorzitterschap van Richard van der Eijk (Communications Director Unilever Europe/Benelux), bepaalde de winnaar.  Van de Wouw gaat naar huis met een zilveren beeldje gemaakt door zilversmid Annette Clay én mag zich een jaar lang Communicatieman van het Jaar noemen.

De winnaar toonde zich na afloop tevreden met de titel. "Hiermee leggen we het leed van de plofkip nog meer vooraan op ieders tong." Van de Wouw is trots dat hij als vertegenwoordiger van een ngo de prijs in de wacht sleepte.

CommunicatieTalent 2012
In de categorie tot dertig jaar werd dezelfde avond ook het CommunicatieTalent van het Jaar gekozen. Deze titel ging naar Bas van Glabbeek (Involve). Hij liet finalist Jeroen van Woudenberg (Wit Communicatieadviseurs) achter zich. Van Glabbeek is volgens de jury een echt talent. Hij kon zijn boodschap het beste overbrengen.

Glabbeek wint onder meer een plek in het bestuur van de Logeion Young Professionals. Verder wint hij een opleidingsbudget bij SRM ter waarde van 3.250 euro, persoonlijke coaching via Yacht, deelname aan congres vakblad Communicatie, jaarabonnement op vakblad Communicatie, deelname aan het Logeion communicatiecongres 2013 en jaarlidmaatschap van Logeion.

De avond werd gepresenteerd door Rik van de Westelaken (NOS). Keynote speaker Paulien Cornelisse, auteur van de bestseller ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’, maakte scherpe, geestige opmerkingen over taal en communicatie.  “Ik schrijf heel veel over taal, vooral omdat ik het niet begrijp." Ze verwees verder naar jolige samentrekkingen zoals yogonaise, consuminderen en belevenement. Ook nam ze eerdere sprekers van de avond op de hak.

Logeion organiseerde de elfde editie van deze verkiezing in club Panama in Amsterdam. De winnaars van beide verkiezingen komen uitgebreid aan het woord in de laatste C van dit jaar. C#10 verschijnt op 21 december.