Logo Zoeken

Marjan Swart

Gelderland - ouder dan 59 jaar - Bedrijfsleven - Ontwikkelmanager (voor organisaties, teams, groepen en individueel) bij Van der Hilst Communicatie
Marjan Swart - kandidaat ledenraad - foto.jpg

De liefde en fascinatie voor communicatie, gedrag en professionalisering zijn de centrale thema's van mijn ruime werkervaring. Vanuit mijn rol als afdelingshoofd, leidinggevende en manager zorgde ik ervoor dat de teams waaraan ik leiding gaf effectiever, professioneler en met meer plezier konden bijdragen aan organisatiedoelen. Ik heb gewerkt voor het Nederlandse Rode Kruis, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Nationale Politie. Vanuit mijn rol als zelfstandig (team)coach heb ik mezelf verder ontwikkeld als gedragstrainer, teambegeleider en procesleider voor een divers klantenportfolio. Vanuit mijn rol als ontwikkelmanager bij Van der Hilst Communicatie richt ik mij vooral op het verder brengen van het vak in brede zin. Via ons actuele aanbod van opleidingen, trainingen en begeleidingsopdrachten helpen we professionals en teams verder in hun ontwikkeling en samenwerking.

In eerdere jaren had ik zitting in het bestuur van theatergezelschap 'Stichting Lieve Jan' en was ik bestuursvoorzitter van een stichting voor theateruitleenmateriaal. Wat betreft mijn ervaring met vrijwilligers en vrijwilligerswerk heb ik in mijn jaren bij het Nederlandse Rode Kruis vaak en met veel plezier samengewerkt met vrijwilligers (tijdens gehandicaptenreizen met het schip 'Henry Dunant' en in de vakantiehuizen van het Rode Kruis). Zelf heb ik als vrijwilliger met andere vrijwilligers in Den Haag een locale tv zender opgezet, gezamenlijk programma's gemaakt en uitgezonden. Mijn meest recente vrijwilligerswerk is in mijn woonplaats Arnhem waar we als stichting waterbewoners proberen om nieuwbouw in de uiterwaarden tegen te gaan. Daarnaast ben ik vrijwilliger in onze buurttuin waar we groente en fruit verbouwen voor de havengemeenschap en voor mensen die weinig te besteden hebben.

Wat mij drijft is de liefde voor het communicatievak én de communicatieprofessional. Met mijn ruime en relevante werkervaring, visie op het vak en zicht op welke behoefde communicatieprofessionals en teams hebben, kan ik een goede bijdrage leveren aan de beroepsvereniging. Logeion is een belangrijk platform en netwerk waar wij als beroepsgroep elkaar ontmoeten en gezamenlijk het vak verder brengen. Mijn persoonlijke thema's communicatie, gedrag en professionalisering kan ik in mijn rol in de ledenraad prachtig combineren. Daarnaast is het denk ik goed dat de ledenraad een brede vertegenwoordiging is van zowel diverse branches als praktijkopleiders/-ontwikkelaars zoals Van der Hilst. Onze deelnemers en cursisten komen uit alle branches (zowel profit als non-profit), waardoor we veel informatie hebben over wat er allemaal speelt en welke thema's centraal staan in organisaties en in onze maatschappij.