Logo Zoeken

Marcel van Dijk

Overijssel - tussen 50 en 59 jaar - Zelfstandig ondernemer - Senior communicatieadviseur / directeur bij COMcept
Marcel van Dijk - kandidaat ledenraad - foto.png

Begonnen als televisiejournalist, maar al snel overstapt naar het communicatie- en participatievak. Eerst als éénmanspost bij de gemeente Vriezenveen (nu Twenterand) en later als teamleider/bestuursadviseur bij de gemeente Hardenberg. In 2008 als ZZP'er gestart en bij veel gemeenten, provincies en waterschappen in Overijssel en Gelderland als interimmer gewerkt. Vooral op gebied van bestuursadvisering en grote projecten. Sinds 2013 samen met collega's gebouwd aan COMcept, het communicatiebureau voor de publieke sector in Noordoost Nederland. Met vestigingen in Hardenberg, Enschede, Assen en Apeldoorn. Vanuit de liefde voor het vak ben ik in de tussentijd zelf altijd projecten op het gebied van bestuursadvisering, strategische vraagstukken en participatie blijven doen.

Ik ben op dit moment voorzitter van het Ondernemershuis Twenterand. Eerder was ik ook voorzitter van de Lokale Omroep Twenterand, waar ik ook zo'n 10 jaar als presentator en verslaggever vrijwilligerswerk heb gedaan. Verder heb ik me de laatste jaren ingezet als vrijwilliger bij de Dorpsraad, leider bij de voetbal en als teamlid van het theaterspektakel Codename Zipper, dat vorig jaar in mijn woonplaats werd gehouden. Verder doe ik vrijwilligerswerk voor het Historisch Schouwspel, dat jaarlijks in mijn woonplaats Den Ham wordt gehouden en waar een deel van de Hammer geschiedenis wordt nagespeeld.

Graag wil ik vanuit mijn inhoudelijke en bestuurlijke ervaring helpen om ons vak en onze beroepsorganisatie voortdurend nieuwe impulsen te geven.
Collega's en opdrachtgevers zeggen dat ik een frisse kijk heb op het vak, omdat ik trends en innovaties snel herken en ook weet toe te passen in de dagelijkse (advies)praktijk. Tegelijkertijd heb ik een rugzak vol ervaring op het gebied van organisatie-ontwikkeling/verenigingswerk, die ik met liefde benut voor Logeion.