Logo Zoeken
Vakblad C Exclusief voor leden

Is de verregaande digitalisering van onze wereld een gevaar of een zegen?

19 februari 2024Robin den Hoed

“De digitalisering van onze samenleving verandert de wijze waarop we dingen ervaren, zoals de tijd en de fysieke ruimte. Het verandert ons leven, maar ook de manier waarop bedrijven communiceren, hun kernverhaal vertellen. Digitalisering leidt tot een sterke fixatie op het nu, op onrealistische idealen die we nastreven en op de wens om direct een einde te maken aan uitdagingen die voor ons liggen. Het langetermijndenken – en het vertellen van hoopvolle verhalen – verdwijnt hierdoor, terwijl we dit in deze tijd juist zo nodig hebben.” Roland van der Vorst is hoofd Innovatie bij de Rabobank en voormalig hoogleraar aan de TU Delft.

Deze kennis is exclusief voor leden en abonnees op vakblad 'C'.

Meer over lid worden

Meer over abonnee worden

Ben je al lid of abonnee? Log in om exclusieve kennis te zien.