Logo Zoeken
Blog

Zet je in voor Logeion en het vak!

14 december 2022Wieneke Buurman

Dit is blog nummer 70. Een mooi aantal om mijn blogserie mee te eindigen. Met het aantreden van een nieuwe voorzitter en een aantal nieuwe bestuursleden is het moment daar om het stokje over te dragen. Voor de hand ligt het om terug te kijken. Dat past ook bij de tijd van het jaar. Maar: veel leuker en zinvoller is het om vooruit te blikken. En dat wil ik graag doen met een oproep: zet je in voor Logeion en ons mooie vak!

Wieneke Buurman foto 2020.jpg

Er zijn zoveel mogelijkheden: haal een paar collega’s bij elkaar en organiseer een CommLab rondom een bepaald thema. Het CommLab over klimaatcommunicatie was daarvan een mooi voorbeeld. Zet je bijvoorbeeld in voor het Centrum Strategische Communicatie. Meld je bij de redactie van ons magazine C om mee te denken en te schrijven. Steek je vinger op voor het Trendteam. Ben je een jonge collega? Join Young Logeion en help mee met de organisatie van hun jubileum, de studiereis naar het buitenland of andere events.

Of: stel je kandidaat voor de nieuw op te richten Ledenraad. Het traject dat het bestuur heeft doorlopen over de governance van de vereniging heeft opgeleverd dat het goed is een dergelijk gremium in het leven te roepen. Door vier keer per jaar bij elkaar te komen kunnen meer leden betrokken worden bij het bestuur, gevraagd en ongevraagd advies geven en een oogje in het zeil houden waar het gaat over de financiën en het beheer van de vereniging. Houd de Tweekly in de gaten voor de uitvraag voor kandidaatstelling. 

Kortom: er zijn heel veel mogelijkheden. De vereniging, het communicatievak en je collega’s worden er beter van. Maar vooral jijzelf. Want hoe boeiend is het om nieuwe dingen te ontwikkelen en nieuwe mensen te ontmoeten. En daar is Logeion voor. 

Fijne feestdagen, een fantastisch en succesvol 2023 en tot ziens bij Logeion!