Logo Zoeken
Blog

Word jij de nieuwe voorzitter van Logeion?

1 november 2022Wieneke Buurman

Dit is blog nummer 68. Over het feit dat Logeion een nieuwe voorzitter zoekt. Want ik ga aftreden per 30 november a.s. Dan is de Algemene Ledenvergadering (ALV) waarop (hopelijk) een nieuwe voorzitter samen met een aantal nieuwe bestuursleden kan worden benoemd. Kan ik het stokje – of de hamer – straks aan jou overdragen?

Wieneke Buurman foto 2020.jpg

Een constante groei van het aantal leden tot de bijna 4.500 die er nu zijn. Een nieuwe structuur met de invoering van Communities, CommLabs, en Commissies. Een bloeiend Centrum Strategische Communicatie. Doorontwikkelde beroepsniveauprofielen (BNP’s). Een geweldige programmering waar jaarlijks duizenden collega’s gebruik van maken. Zomaar een greep uit een terugblik op de afgelopen bijna zeven jaar als voorzitter van Logeion. Met ontzettend veel plezier heb ik mij samen met een enthousiast bestuur, de professionals van het bureau en heel veel actieve leden in die periode ingezet voor de verdere ontwikkeling van de vereniging en van het vak.


Een nieuw bestuur

Statutair mogen bestuursleden zes jaar in functie zijn. Omdat een groot deel van het bestuur dit jaar vanwege deze reden aftreedt, hebben we twee dingen gedaan. Het eerste is een aantal nieuwe bestuursleden gezocht. Het andere is de vereniging qua governance klaar gemaakt voor de toekomst. Die governance voorziet in goed toezicht, vergroot ledenbetrokkenheid en is compliant. Met het oude en het nieuwe bestuur hebben we dit gezamenlijk vormgegeven. Zodat de vereniging klaar is voor doorgroei in de richting van een nog grotere, professionele beroepsvereniging met autoriteit, waar communicatieprofessionals zich thuis voelen en zichzelf verder kunnen ontwikkelen. En zodat het nieuwe bestuur lekker met de inhoud aan de slag kan. Dat traject is per de volgende ALV afgerond. Een mooi moment om de hamer over te dragen.


Geef je op!

Daarom zoeken we een nieuwe voorzitter. Spreekt het je aan de vereniging door te ontwikkelen? Heb jij een visie op de ontwikkeling van het communicatievak? Heb je bestuurlijke ervaring en ben je een teamplayer die samen met het bestuur richting geeft? Er is zoveel moois te doen bij Logeion! Dus stuur voor 14 november een schriftelijke motivatie naar mij via: wieneke.buurman@live.nl Wil je eerst meer weten? Neem dan ook contact met mij op. Ik vertel met veel plezier over wat het inhoudt om voorzitter van Logeion te zijn. En wie weet, misschien word jij wel de nieuwe voorzitter van Logeion. Of ken jij een vakgenoot die je in deze rol ziet? Stuur deze vrijwillige vacature dan vooral door.