Logo Zoeken
Boekrecensie

Het is allemaal jouw schuld - Willemijn van Strien

9 december 2021Peter van den Besselaar

Een lelijke vechtscheiding kan levenslange littekens veroorzaken. Bij de partners en zeker ook bij de kinderen. Wie het meemaakte, voelt de onmacht die het teweegbrengt. Daarom is een boek dat handvatten geeft waarmee je relaties kan verbeteren uiterst welkom.

Het_is_allemaal_jouw_schuld_boekrecensie.jpg

Interessant is dat Willemijn van Strien aangeeft dat een ceo die bij haar komt in verband met een probleem in het managementteam, hetzelfde recept krijgt als iemand met scheidingsproblemen. Het boek is geschreven voor iedereen die communicatie wil doorgronden ‘boven de tafel en onder de tafel’. En voor iedereen die bereid – en in staat – is tot zelfreflectie. 

Willemijn heeft de stille ambitie om de wereld een stukje mooier te maken. Dat kan. Door mild te zijn naar jezelf en naar anderen. Met het boek krijg je eerst zelfinzicht (deel 1) en do’s en don’ts in communicatie, verstrikkingen in relaties, intimiteit komen aan bod in deel 2: Ik en de ander. De theorie van transactionele analyse komt uitgebreid aan bod. Je leert reflecteren aan de hand van onbewuste overtuigingen die je meedraagt vanuit je jeugd. Zoals kom niet te dichtbij, je bent niet de moeite waard. En overlevingsstrategieën, zoals de beste willen zijn. In het Beter communiceren hoofdstuk staan nuttige tips aan de hand van een drama- en een winnaarsdriehoek. Eigenlijk is het een boek dat je meer moet ondergaan dan lezen.

Titel vh boek: Het is allemaal jouw schuld
Auteur(s): Willemijn van Strien
Uitgever: S2 uitgevers
Jaar van uitgave: 2021
ISBN-nummer: 978-94-925-2869-8    
Aantal pagina’s: 192
Kosten: € 25,00
Aantal sterren: 3