Logo Zoeken
Blog

Coupe corona communiceert!

22 februari 2021Wieneke Buurman

Lockdown. Bijna alle retailers zijn dicht, scholen zijn gesloten, sporten mag alleen in je uppie buiten, maximaal een bezoeker bij je thuis, avondklok, mensen met contactberoepen mogen niet werken. Ook de kappers niet. Het is zwaar voor iedereen. Er is begrip voor alle maatregelen, Covid-19 is een rotziekte die je zeker niet moet oplopen als je al een kwetsbare gezondheid hebt. Maar hoe langer het duurt, hoe zwaarder het wordt. Want wanneer zijn we hier nou echt van af? 

Foto Wieneke Buurman nov-2020 705x220.jpg

Niet alleen kleine versoepelingen, maar gewoon helemaal? Bij welke aantallen ziekenhuisopnames of bij welke 'r'? Niet dat we volledig terug kunnen naar het oude normaal, maar als we allemaal anderhalve meter afstand blijven houden en goed handen wassen, kunnen we een heel eind komen, toch? Er wordt gekeken naar de leiders van dit land om ons door deze rotcrisis heen te helpen. Er wordt flink gecommuniceerd vanuit de overheid om het beleid uit te leggen en toe te lichten. En terecht. Maar behalve content hebben mensen ook voorbeelden nodig. Daar zijn publieke figuren ongelofelijk belangrijk bij.

Ik weet niet hoe het jouw haar vergaat, maar het mijne is nog nooit zo lang geweest. Heel gek, maar het groeit gewoon door, ook als het niet geknipt wordt. Dat zie je echter veel minder terug bij Bekende Nederlanders. Het haar van Hugo de Jonge blijft betonvast op dezelfde lengte en in dezelfde vorm. Al maanden bekijk ik diverse televisiepresentatoren met interesse: groeit hun haar? Zit het minder goed in de krul dan voordat de kappers niet meer mochten werken? Ik zie nauwelijks verschil. Maar een enkeling heeft het haar langer dan voor de lockdown: Mark Rutte bijvoorbeeld, en ja, onze koning ook.

Natuurlijk zijn er partners die goed kunnen knippen thuis of handige buurvrouwen. Maar zelfs als dat het geval is: niet doen! Laat je haar groeien! Geef het goede voorbeeld en laat je kapsel rustig en vooral zichtbaar langer worden! Daar zijn een paar hele goede redenen voor: je geeft invulling aan je voorbeeldfunctie, je laat duidelijk zien dat je solidair bent met de kappers en met andere getroffen retailers en je straalt uit dat je een gewoon mens bent, zonder uitzonderingspositie. Het laat zien dat je volledig achter het beleid staat en dat dat ook voor jou geldt. Coupe corona communiceert prima!