Logo Zoeken

Samen komen we door deze crisis heen

10 november 2020Wieneke Buurman

Hoe clichématig deze woorden misschien ook zijn, ze zijn volledig waar, en misschien wel meer dan ooit tevoren. Voor iedereen zijn het lastige tijden in deze coronacrisis, ook voor Logeion. Wij zijn een vereniging die twee dingen heel belangrijk vindt: de verdere ontwikkeling van ons mooie vak voortzetten, en de ontmoeting tussen leden om kennis te delen en elkaar te leren kennen. 

Wieneke-705x220-def.jpg

Corona gooit met name bij het laatste grondig roet in het eten. De fysieke events zijn zoveel mogelijk omgezet naar digitale events. Het bureau heeft daar onder aanvoering van directeur André Manning een geweldige prestatie in geleverd. André heeft daar eerder een blog over geschreven. Een groot compliment is hier op zijn plaats.

De afgelopen weken zijn er weer een aantal digitale events geweest waarvan ik een paar graag wil noemen. Rondom de invoering van de Omgevingswet is op 5 oktober een online symposium geweest waarin communicatie van verschillende kanten werd belicht. PubCom, het Nationaal Congres Publieke Communicatie, waar de Galjaardprijs voor beste casus (Gefeliciteerd NS!) werd uitgereikt, was op 29 oktober. Honderden collega’s waren er digitaal bij. Samen met onze partners heeft Logeion daar laten zien dat behalve het delen van kennis, je online ook prima kunt borrelen met elkaar. En donderdagmiddag 12 november ga ik inloggen bij het webinar: The next US President, over de impact van de Amerikaanse verkiezingen op Europa en Nederland.

Al doende worden wij steeds beter in onze online activiteiten. Maar dat kan niet zonder onze partners en onze leden. Veel mensen zetten zich in om zoveel mogelijk activiteiten online doorgang te laten vinden en nog meer die deze activiteiten achter hun laptop volgen. Geweldig om te zien hoe het vak en de vereniging leven. Grote dank daarom voor de samenwerking en alle inzet! Samen komen wij door deze crisis heen.