Logo Zoeken

Iedere zes weken een cadeautje

14 april 2020André Manning

Wat ben ik blij dat we de afgelopen jaren zijn blijven geloven en investeren in vakblad C; het enige communicatiemagazine dat op dit moment in print verschijnt. Vooral in deze tijden van webinars, digitale kennissessies, e-boeken, Zoomen en Teamen. En wat ben ik blij dat er eind deze week weer een C thuis in de brievenbus of op de mat van onze leden en abonnees valt. 

Andre Manning blog.jpg

Want is C niet iedere zes weken een mooi vakinhoudelijk cadeau wat je fysiek in je handen kunt houden? Dat thuis bij je wordt bezorgd en waar je doorheen kunt bladeren in plaats van swipen? Waar onder meer achtergrondartikelen, wetenschappelijke artikelen, actuele verhalen, columns van bekende vakgenoten en recensies van recente communicatieliteratuur in staan?

In de zomer van 2019 hebben we ons ledenonderzoek gedaan. En wat bleek? Vakblad C is voor onze leden een van de belangrijke redenen om lid te zijn van Logeion. Ruim acht van de tien leden gaf vorig jaar aan dat C voor hun het belangrijkste communicatiekanaal van Logeion is. Was het dan alleen maar hosanna? Natuurlijk niet. Er was tegelijkertijd ook meer behoefte aan verdieping, actualiteit, aansluiting bij andere vakgebieden en ook de vormgeving mocht wel wat frisser. Daar zijn we vervolgens mee aan de slag gegaan. En we hebben het aangedurfd om in twee stappen van vier naar acht edities per jaar te gaan. Met een redactie van enthousiaste vakgenoten, die de laatste maanden fors is uitgebreid. En met een C die iedere keer weer beter wordt.

Toen ik drie jaar geleden bij Logeion begon, verscheen vakblad C vier keer. Eigenlijk net te weinig om relevant te kunnen zijn. C zat tussen tafellaken en servet. Inmiddels verschijnt C acht keer per jaar en kan daardoor ook veel dichter op de actualiteit zitten. De nieuwe C is daar een heel mooi voorbeeld van, met deze keer ook een heus coronadossier. Van de investeringen in C plukken onze leden en ons vak inmiddels de vruchten. En die smaken goed. Geniet er van!