Logo Zoeken

Prikkels – Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

11 december 2019André Manning

Het jaar is bijna afgelopen en dat is een goed moment om in de spiegel te kijken en mijzelf af te vragen of we het goed hebben gedaan dit jaar. Omdat je niet beter kunt worden zonder fouten te maken, wil ik natuurlijk ook laten zien of en waar ik steken heb laten vallen.

Andre Manning blog.jpg

Ik denk dat we trots mogen zijn op de behaalde resultaten dit jaar en waar we als vereniging nu staan. Op alle vlakken hebben we vooruitgang geboekt en dat zou niet mogelijk zijn geweest zonder ons bestuur, mijn collega’s op het bureau, onze partners, vrienden en sponsoren. En natuurlijk al helemaal niet zonder onze leden, waarvan een fors aantal zich regelmatig vrijwillig voor de vereniging inzet. Tegelijkertijd ben ik mij ervan bewust dat dit geen automatisme is. Net zo min als dat het een zekerheid is dat we blijven groeien. Daarom voeren we ons ledenonderzoek uit en hebben we dit jaar een ‘tour d’amour’ gedaan langs de organisaties waarvan veel medewerkers lid zijn van onze vereniging. En daar leer je veel van.

Ik vind het heerlijk dat we af en toe een beetje tegen de stroom in durven te zwemmen. Een mooi voorbeeld daarvan is de beslissing om het volgend jaar 8 in plaats van 6 edities van ons vakblad C te maken. En als je naar onze programmering kijkt, zie je dat we steeds meer de grenzen op zoeken. Omdat de communicatieafdeling en de communicatieadviseur ook meer moeten samenwerken met collega’s van andere afdelingen en teams om succesvol te zijn. Dat moeten wij als vereniging ook faciliteren.

Maar waar zit dan de ruimte voor verbetering in 2020? Wellicht wat minder hooi op de vork nemen en mijzelf dwingen om keuzes maken. In al mijn enthousiasme wil ik te soms te veel en soms te snel. Het is goed om wat vaker pas op de plaats te maken. Ook om dingen beter af te ronden. Want er zijn ook mensen die ik/we hebben teleurgesteld. Omdat we niet snel genoeg konden reageren of niet aan hun verwachtingen konden voldoen. In 2020 moet ik er voor waken dat we niet het slachtoffer worden van ons succes. En is dat geen mooie belofte voor het nieuwe jaar?